Ekonomi

Avrupa Merkez Bankası cephesinden mesaj var! Euro/TL yükseliyor...

Avrupa Merkez Bankası cephesinden faiz oranı ile ilgili mesajlar gelmeye devam ederken euro/TL kuru yükselmeye devam ediyor. Peki Euro/TL ne kadar? Euro kuru kaç TL? Son dakika euro kuru... Sonradan ABD faiz kararının açıklanması ile rekor seviyelere yükselen dolar euro karşısında şahşnleşerek zirveye çıktı

Avrua Merkez Bankası faiz kararını açıkladıktan sonra euro yükselmeye başladı. Sonradan ABD faiz kararının açıklanması ile rekor seviyelere yükselen dolar euro karşısında şahşnleşerek zirveye çıktı. 

Dolar endeksinde de son zamanlarda rekor seviye olan 113 seviyesi kırıldıktan sonra dolar , tüm para birimleri karşısında değer kazanmaya başladı.

Euro dolar paritesi ise bugün 0,97 seviyesinde işlem görüyor. Euro kurunu yakından takip eden milyonlarca kişi euro kuru son dakika gelişmeleri merak ediyor.

Peki Euro/TL bugün ne kadar? Euro kuru kaç TL? Son dakika euro/ TL kuru 29 Eylül 2022...

EURO/TL KURU YÜKSELİYOR

Euro kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Euro kuru tüm baskılara karşın yükselişi sürdürüyor. Euro/TL kuru şu dakikalarda alış fiyatı 18,05 TL, satış fiyatı ise 18,07 TL seviyesinde işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise aynı dakikalarda 0,97 seviyesinde değerleniyor.

MERKEZ BANKASINDAN MESAJ VAR

Avrupa'nın farklı ülkelerinde enflasyondaki yukarı yönlü eğilimin sürdüğü izlenirken, Avrupa Merkez Bankası cephesinden sıkılaşma mesajları gelmeye devam ediyor.

AMB Başkanı Christine Lagarde Çarşamba günü Frankfurt'ta yaptığı konuşmada enflasyon orta vadede yüzde 2'lik hedefe ulaşana kadar faiz artışlarının gelecek birkaç toplantıda daha devam edeceğini tekrarladı.

Fiyat istikrarının AMB'nin önceliği olduğunu söyleyen Lagarde "Gereken neyse yapacağız. Bu da faiz oranlarının birkaç toplantıda daha artması demek.

 Hedefimiz resesyona yol açmamak ancak birinci önceliğimiz fiyat istikrarı. Fiyat istikrarının sağlanmaması ekonomiye daha çok zarar verir" şeklinde konuştu. Lagarde enerji fiyatlarının Avrupa'da enflasyonun yükselten en önemli unsur olduğunu belirtti.

 

ALMANYA'DA ENFLASYON ÇİFT HANEYE ULAŞTI

Almanya'da yıllık enflasyon Eylül ayında yüzde 10,9 seviyesine çıkarak ülkenin euro para birimine geçtiği yaklaşık 20 yıllık dönemde ilk kez çift haneye çıktı. Ülkede Eylül ayında tüketici fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,9 artış kaydetti.

Euro'yu tahtından eden dolar, sterline de acımadı! Dolarda son durak neresi!

Euro 18 liranın altına düştü! Son dakika euro kuru 29 Eylül 2022

Dolar ve Euro'dan sonra yeni gelişme! Türk lirası da çok değer kazanacak! Tarih resmen verildi