Ekonomi

Avrupa Merkez Bankası faizi sabit tuttu!

Haftanın büyük bir heyecanla beklenen faiz kararı Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından açıklandı. Açıklanan karara göre Avrupa Merkez Bankası, piyasa beklentileri doğrultusunda, faiz oranını değiştirmedi. Uzun zamandır faiz oranını sıfır seviyesinde tutan ECB, mart ayında da faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapmadı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), faiz oranlarında bir değişikliğe gitmediğini açıkladı. Uzun zamandır faiz oranını sıfır seviyesinde tutan ECB, mart ayında da faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapmadı. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını gösteren faiz oranını yüzde -0,50, marjinal faiz oranını yüzde 0,25 olarak açıkladı.  

Memurlarnet'te yer alan habere göre; Euro Bölgesinde en son yıllık tüketici fiyatları yüzde 5,8, çekirdek tüketici fiyatları ise yüzde 2,7 olarak açıklandı. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi, faizlerde bir ayarlamanın APP çerçevesindeki net varlık alımları sona erdirildikten bir süre sonra yapılacağını açıkladı. 

Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Merkez Bankası faizleri düşürecek mi, artıracak mı?