03 / 05 / 2024

Avrupa Merkez Bankası'ndan Eurosu olanları yakından ilgilendiren açıklama

Avrupa Merkez Bankası'ndan Eurosu olanları yakından ilgilendiren açıklama

Avrupa merkez Bankası Başkanı Lagarde, Euro bölgesinde enflasyonun henüz zirveyi görmediğini belirterek, enflasyonla mücadelede ana aracın faiz olduğunu kaydetti. Lagarde, 3 kerede toplam 200 baz puan faiz artıran ECB'nin verilere göre hareket etmeyi sürdüreceğini belirtti.



Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyonu yüzde 2 seviyesine düşürme konusunda kararlı olduklarını, bunun için faizleri daha da artırmayı planladıklarını açıkladı. Avrupa Parlamentosu (AP) Ekonomik ve Mali İşler Komitesi’nin “Parasal Diyalog” oturumunda konuşan Lagarde, ECB’nin son 1 yılda para politikasını normalleştirmeye yönelik hızlı ve kapsamlı bir süreç başlattığını kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön