18 / 05 / 2024

Avrupa Merkez Bankası'ndan Eurosu olanları yakından ilgilendiren açıklama

Avrupa Merkez Bankası'ndan Eurosu olanları yakından ilgilendiren açıklama

Avrupa merkez Bankası Başkanı Lagarde, Euro bölgesinde enflasyonun henüz zirveyi görmediğini belirterek, enflasyonla mücadelede ana aracın faiz olduğunu kaydetti. Lagarde, 3 kerede toplam 200 baz puan faiz artıran ECB'nin verilere göre hareket etmeyi sürdüreceğini belirtti.



Bütçelerinin daha büyük bir kısmını gıda, elektrik, gaz ve ısınma gibi temel ihtiyaçlara harcayan düşük gelirlilerin artan yaşam maliyetini karşılamakta daha fazla zorlandığını vurgulayan Lagarde, yüksek ve düşük gelirlilerin yaşadıkları enflasyon oranı arasında büyük bir fark olduğunu dile getirdi.

Lagarde, büyümenin yavaşladığını, yüksek enflasyonun gerçek gelirleri azalttığını ve firmaların maliyetini artırarak harcamaları ve üretimi düşürdüğünü dile getirdi. Yüksek belirsizlikler, sıkılaşan finansal koşullar ve zayıflayan küresel talebin, bu yılın geriye kalanında ve gelecek yılın başında büyümeyi baskılayacağını belirten Lagarde, ECB'nin fiyat istikrarını sağlamak için temmuz ayından bu yana toplam 200 baz puan faiz artışının enflasyonu kontrol altına almak için yapıldığına işaret etti.

Aralık ayında, varlık alım programı portföyündeki tahvillerin azaltılmasına yönelik temel ilkeleri de belirleyeceklerini kaydeden Lagarde, enflasyonla mücadelede ana aracın faiz oranları olduğunu kaydetti. Faiz ayarlamalarının ekonomideki etkilerinin hissedilmesinin biraz zaman alacağını kaydeden Lagarde, ECB yönetim konseyinin yüksek belirsizlik,  karmaşık şoklar karşısında kararlarını verilere göre vereceğini söyledi.

Euro bölgesinde enflasyonun henüz zirveyi görmediğine işaret eden Lagarde, enflasyonun beklenenden daha yüksek çıkma riski olduğunu belirterek, "Enflasyonda zirveye ulaştığımıza ve kısa sürede düşeceğine inanmamızı sağlayacak unsurlar görmüyoruz” ifadesini kullandı. (AA)

Piyasalarda son durum! Euro yükselişe geçti! İşte 28 Kasım 2022 euro/TL kuru

Avrupa Merkez Bankası üyesi açıkladı! 16 gün sonra euronun yönü böyle olacak! Elinde euro olanlar çabuk bakın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön