18 / 05 / 2024

Avrupa Merkez Bankası'ndan Eurosu olanları yakından ilgilendiren açıklama

Avrupa Merkez Bankası'ndan Eurosu olanları yakından ilgilendiren açıklama

Avrupa merkez Bankası Başkanı Lagarde, Euro bölgesinde enflasyonun henüz zirveyi görmediğini belirterek, enflasyonla mücadelede ana aracın faiz olduğunu kaydetti. Lagarde, 3 kerede toplam 200 baz puan faiz artıran ECB'nin verilere göre hareket etmeyi sürdüreceğini belirtti.



Rusya -Ukrayna savaşının enerji güvenliğini tehdit ettiğini, tedarik zincirlerini kesintiye uğrattığını ve enflasyonu hedeflerinin çok üzerine yükselttiğini dile getiren Lagarde, savaşın dünya çapında finansman koşullarının hızla sıkılaşmasına yol açtığını söyledi. Avrupa'nın bu durumdan çok daha fazla etkilendiğini kaydeden Lagarde, Ekim ayında enflasyonun Avro Bölgesi kurulduğundan bu yana ilk defa çift haneye çıktığına işaret etti. Temel nedenin yüksek enerji maliyetleri olduğunu kaydeden Lagarde, salgın sonrasında talebin canlanmasının da bunda etkili olduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön