03 / 05 / 2024

Avrupa ve Amerika’da borsalardaki fırtına devam ediyor

Avrupa ve Amerika’da borsalardaki fırtına devam ediyor

Borsalardaki fırtına ardında enkaz bırakmaya devam ediyor. Avrupa borsalarının ardından Amerika’da New York borsası da haftanın üçüncü işlem gününü düşüş eğilimiyle tamamladı. 



ADP Araştırma Enstitüsünün yayınladığı verilerine göre, özel sektör istihdamı eylül ayında 208 bin kişilik yükseliş kaydetti. Beklenenden fazla yükselen özel sektör istihdamı, artan faiz oranları ve daha sıkı finansal şartlara rağmen iş gücü talebinin güçlü kaldığına işaret etti.

Öte yandan ülkede dış ticaret açığı da ağustos ayında aylık bazda yüzde 4,3 oranda azalışla 67,4 milyar dolara inerek mayıs 2021 yılında bu yana en düşük seviyeye geriledi. Söz konusu dönemde, ABD'nin ihracatı yüzde 0,3 oran azalışla 258,9 milyar dolara, ithalatı da yüzde 1,1 oranda azalışla 326,3 milyar dolara düştü.

Uzmanlar, Fed'in agresif faiz artırımlarıyla yavaşlayan iç talebin ithalat üzerinde baskı yarattığını açıkladı.
Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat dışı endeksi ise eylül ayında aylık bazda 0,2 puanlık azalışla 56,7'ye gerileyerek piyasa beklentilerinden biraz düştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön