30 / 04 / 2024

Avrupa'da gaz fiyatları tarihi bir düşüş yaşayarak 35 avronun altına indi! 1.5 yılın ardından ilk yaşandı!

Avrupa'da gaz fiyatları tarihi bir düşüş yaşayarak 35 avronun altına indi! 1.5 yılın ardından ilk yaşandı!

Haziran vadeli kontratlarda, arz ve talep arasındaki dengesizlik ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkisiyle gaz fiyatları yükselerek megavatsaat başına 32 avroya ulaştı.



Avrupa'da, düşük talep ve yüksek gaz depolarının etkisiyle doğal gaz fiyatları Aralık 2021'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de doğal gaz fiyatları cuma günü kapanışta megavatsaat başına 32,7 avroya kadar düştü.

Bugün saat 15.10 itibarıyla haziran vadeli kontratlarda bir megavatsaat doğal gazın fiyatı, kapanışa göre yüzde 2,2 oranında düşerek 32 avro oldu. Bu, Avrupa'da enerji krizinin merkezinde olan gaz fiyatlarının 1,5 yıldan sonra ilk kez megavatsaat başına 35 avronun altına düştüğü anlamına geliyor.

Fiyatlardaki düşüşte, Avrupa'da geçen ılıman kış döneminden sonra gaz talebinin düşük seyretmesi ve depolardaki yüksek doluluk oranları etkili oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön