16 / 05 / 2024

Avsallar'daki imar sorunu yatırımların önünü kesti!

Avsallar'daki imar sorunu yatırımların önünü kesti!

Dönem'in Avsallar Belediyesi, yaptığı imar revizyonu ile Avsallar Kalkınma Kooperatifi'ne ait arsayı kamu alanı olarak gösterdi. Komi, Bölge İdare Mahkemesine (BİK) taşındı.



Dönem'in Avsallar Belediyesi, yaptığı imar revizyonu ile Avsallar Kalkınma Kooperatifi'ne ait arsayı kamu alanı olarak gösterdi. Komi, Bölge İdare Mahkemesine (BİK) taşındı. Mahkeme, kooperatifin hakkını korumak adına imar planını iptal etti ve planın yeniden yapılmasına hükmetti. Yeni Alanya Belediyesi yönetimi, görevi devralmasının ardından BİK kararını temyize taşıdı. 


YATIRIMCILAR KAÇIYORDU 

Davanın temyizde olması nedeniyle Alanya Belediyesi aylardır Avsallarda imar veremiyordu çünkü davanın kooperatif lehine sonuçlanması durumunda Avsallarda imar revizyonu yapılması gerekecekti. Böylece dava konusu olan 1733 metrekarelik alan, Avsallar bölgesindeki tüm yatırımların önünü kesmişti. Avsallarda inşaat sektörü durmuş, yatırımcı Avsallar'dan kaçmaya başlamıştı." 


'20 BİN KİŞİ MAĞDUR' 

Alanya Belediyesi imar Müdürü Murat Satı, davanın ehemmiyetini Danıştay yetkililerine anlattıklarım belirterek "Dosyanın acil ele alınması gerektiğini, davanın 20 bin kişiyi etkileyen bir sorun olduğunu ilettik. Danıştay, davayı aciller sıralamasına alacak. Aralık ayında yeniden incelenebilir" demişti. 


"YATIRIMCININ ÖNÜ AÇILMALI' 

Alanya Müteahhitler Birliği Başkanı Mustafa Küçüker, bölgedeki yasal engelin büyük olumsuzluk oluşturduğunu ifade ederek "Belediye bu konuda yatırımcının önünü açmak için elinden geleni yapacaktır" demişti. Oğuzhan İnşaat sahibi Hüseyin Erkek ise "Ben de 1 yıldır davanın sonuçlanmasını bekliyorum. Benim de o bölgede arsam var, bekleyen projelerimiz var ama ne yazık ki dava sonuçlanana tedai- bir şey yapamıyoruz. İnşallah kısa zamanda sonuçlanır" şeklinde konuşmuştu. Ve Danıştay'daki dava Alanya Belediyesi lehine sonuçlandı ve 20 bin kişiyi ilgilendiren mağduriyet ortadan kalkmış oldu. Alanya Belediyesi, şimdi bölgedeki inşaat çalışmaları ve projelerin kaldığı yerden devam etmesi için Danıştay'dan gelecek tebligatı bekliyor. 


Antalya Yeni Alanya


Geri Dön