15 / 05 / 2024

Ayaş'a 3 yeni konuk evi!

Ayaş'a 3 yeni konuk evi!

Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, Ayaş Şeyhmuhittin Mahallesi'nde kültür varlığı olan 3 adet gayrimenkulü Defterdarlık Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden tahsisinin yapılarak belediye adına tescil edildiğini belirtti.



Kadın, erkek, yaşlı konuk evi ve misafirhane olarak kullanılmak üzere tahsis edilen gayrimenkuller ilçenin günlük yaşamsal sıkıntılarına çözüm olacak şekilde projelendirildi. 

Köklü bir tarih var Başkan Taşan, şunları söyledi: "Vatandaşlarımızın maalesef günlük yaşamla ilgili ciddi sorunları var. İlçemiz hizmetler anlamında 20-30 yıl geri bırakıldığından göreve geldiğimiz ilk günden itibaren vatandaşımızın yaşamsal sorunlarına önem vererek proje üretiyoruz. Köklü bir tarihe, zengin bir kültüre ve doğaya sahip olan ilçemize çok zaman kaybettirilmiş. Ama bizim çalışmalarımız, inancımız, projelerimiz bu açığı hızlı bir şekilde kapatmaya yetecek. Halkımızın ihtiyaçları en önemli gündemimiz. Ayaş'ın merkezinde özellikle Cuma pazarı olduğunda yaşlılarımızın, hanımlarımızın oturup soluk alacakları bir yer yok. Ayaş'a gelen konuklarımızı misafir edeceğimiz hiçbir tesisimiz yok. Bu nedenle tarihi evlerden 3 tanesinin tahsis işlemlerini tamamladık. Tarihi evlerimizin öneminin ortaya çıkartılması gerekiyor. Projelerimizde eski evlerin dokusunu koruyacağız ve bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 

Evlerden iki tanesini kadın- erkek, yaşlı konuk evi bir tanesini de misafirlerimiz için hazırlayacağız."


Milliyet Ankara


Geri Dön