02 / 05 / 2024

Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona yaklaşılıyor!

Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona yaklaşılıyor!

Trabzon' da Yüklenici firmanın çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüğü Ayasofya Kentsel Dönüşüm rekreasyon düzenlemesinin tamamlanması ile Aya sofya' nın çevresi güzel bir görünüme kavuşturulmuş olacak...




TOKİ ile Trabzon Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi rekreasyon düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

 

Yüklenici firmanın çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüğü Ayasofya Kentsel Dönüşüm rekreasyon düzenlemesinin tamamlanması ile Ayasofya'nın çevresi güzel bir görünüme kavuşturulmuş olacak.

 

Ayasofya'nın çevresini çarpık yapılaşmadan kurtarmak amacıyla 44 binanın kamulaştırılarak yıkıldığını ve hak sahiplerine yaklaşık 40 milyon TL'nin ödendiği kaydeden Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ayasofya'da yöresel el sanatları ürünlerinin satışı ve tanıtımının yapılacağı alanların da oluşturulacağını söyledi. “Ayasofya çevresindeki bu örnek çalışma şehrimizi ileriye taşıyacak, dünya kenti yapacak adımların en önemlilerinden biridir” diyen Başkan Gümrükçüoğlu, Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi'nde rekreasyon yapımının bu yılın ilk çeyreğinde tamamlanarak hizmete sunulacağını sözlerine ekledi.

 

Toki Haber


Geri Dön