22 / 07 / 2024

Ayçiçek, şeker ve çay derken bir büyük zam daha geliyor! Herkes ödemek zorunda kalacak, acil tıklayın

 Ayçiçek, şeker ve çay derken bir büyük zam daha geliyor! Herkes ödemek zorunda kalacak, acil tıklayın

Türkiye'de gıda ürünlerinin yanı sıra çeşitli alanlara daha zam gelmeye devam ediyor. Son gelen zam haberi ise milyonları üzecek cinsten. Gelin o zam haberine birlikte bakalım...




Aidat artışlarına bağlı olarak site sakinlerinin sorun yaşamamaları için genel kurullara katılmasının önem taşıdığını belirten İlknur Kovaç Bayraktar, “Aidatların, site yönetimleri tarafından değil, genel kurulda kat malikleri tarafından oylanarak belirlendiğine dikkat çekerek, geçen yıla göre aidatlarda çok ciddi artışlar olduğunu söyledi.

İlknur Kovaç Bayraktar sözlerine şöyle devam etti:

“Toplanan avans miktarı enflasyon, vergilerin, asgari ücretin artışı gibi yönetimden kaynaklanmayan sebeplerle ortak alan yer ve tesislerin elektrik, su, bakım onarım maliyetleri aşırı artabilir. Bu durumda da siteden toplanan avansın yetmeme durumu gündeme gelebilir.

Zaruri olarak aidatlara zam yapılabilecektir. Kat Mülkiyeti Kanunu 35. Maddesinde ana gayrimenkulün genel yönetim işleriyle korunma, onarım, temizlik gibi bakım işleri ve asansör ve kalorifer, sıcak ve soğuk hava işletmesi ve sigorta için yönetim planında gösterilen zamanda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde, kat maliklerinden avans olarak münasip miktarda paranın toplanması ve bu avansın harcanıp bitmesi halinde, geri kalan işler için tekrar avans toplanması yetkisi yönetim kuruluna verilmiştir.”

Bayraktar, aidatların, site yönetimleri tarafından değil, genel kurulda kat malikleri tarafından oylanarak belirlendiğine dikkati çekerek, buraya katılan site sakinlerinin, aidat artışının nereden kaynaklandığını öğrenebileceğini dile getirdi. Bayraktar, kiracıların da mal sahibinden alacağı vekaletnameyle genel kurullara katılabileceğini ifade etti. 

Yok böyle şartlar! Maaşları 30-50 bin TL arasında değişiyor!

Volkswagen Eylül fiyatlarını açıkladı! İşte, Volkswagen Tiguan’ın 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

Excalibur laptoplar öğrencilerin imdadına yetişiyor! Hem ders hem oyun

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön