04 / 05 / 2024

Ayçiçek yağlarına Rusya darbesi

Ayçiçek yağlarına Rusya darbesi

Geçtiğimiz günlerde marketlerde bitiyor diyerek vatandaşlar tarafından raflardan adeta yağma edilen ayçiçek yağlarına bir kötü haber de Rusya'dan geldi.



RUSYA AYÇİÇEK YAĞI İHRACATINA KOTA GETİRDİ

Rus hükümeti 15 Mart’ta aldığı kararla, beyaz şeker ve şeker kamışı ihracatını, Avrasya Ekonomik Birliği'ne ise tahıl ihracatını yasaklama kararı aldı.

Rusya Tarım Bakanı Dmitriy Patruşev, iç piyasada dengeyi korumak için ayçiçek yağı ihracatına kota geldiğini açıkladı.

Ülkedeki ayçiçek yağı stoklarıyla ilgili herhangi bir sorun olmadığını belirten Patruşev, “İç piyasada istikrarı korumak için ayçiçek yağı ve küspe ihracatına kota getirdik. İlgili teklifi Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığına sunduk.” dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön