04 / 05 / 2024

Ayçiçek yağlarına Rusya darbesi

Ayçiçek yağlarına Rusya darbesi

Geçtiğimiz günlerde marketlerde bitiyor diyerek vatandaşlar tarafından raflardan adeta yağma edilen ayçiçek yağlarına bir kötü haber de Rusya'dan geldi.



MİLLETVEKİLİ MEHMET BEKAROĞLU: BUĞDAY VE AYÇİÇEK YAĞI SIKINTISINA ÇAY DA EKLENECEK

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, ayçiçek yağı, buğday üretimi ile akaryakıt fiyatlarındaki tartışmalara değinerek, "Şu anda yaşanan bir sıkıntı var ve bu sıkıntı hiçbir şekilde Ukrayna'daki savaşlarla ilgili değildir. Hiç mi ilgili değildir? Tabii bir ilgisi var ama öyle esas sebebi bunlar değildir. Zaten ayçiçek yağıyla ilgili bir sıkıntı vardı. Zaten fiyatlar 4-5'e katlanmıştı. Ciddi bir ayçiçek açığı var. Açığın ötesinde bir de fiyatlarda korkunç bir artma var. Bir sene içinde fiyatlar 4-5 misli arttı." dedi.

Ayçiçek, buğday ve ekmekteki sıkıntılara çayın da ekleneceğini söyleyen Bekaroğlu, "Artık Doğu Karadeniz Bölgesi'nde vatandaş çaya gübre atamıyor. Geçen sene 2 bin küsur lira olan gübre 9 bin liraya gelmiştir. Şu anda Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kimse de para yoktur. Kimse gübre atamıyor ve gübreye alışmış olan toprakta gelecek sene verim yarı yarıya düşecek. Zaten Türkiye, kendi ihtiyacından az çay üretiyor. Yarı yarıya düştüğü zaman Türkiye'deki çay sıkıntısını göreceğiz." şeklinde konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön