24 / 07 / 2024

Ayçiçekte heyecanlandıran indirim! Tüm dünya bundan etkilendi! Peki Türkiye’de Ayçiçeğe ne zaman indirim gelecek

Ayçiçekte heyecanlandıran indirim! Tüm dünya bundan etkilendi! Peki Türkiye’de Ayçiçeğe ne zaman indirim gelecek

Bitkisel yağ fiyatları ise son 10 ayın en düşük seviyesini gördü. Bu fiyatlar birçok ülkede gözlenirken bu düşüş Türkiye'de hiçbir şekilde market raflarına ve pazarlara yansımadı. İşte detaylar…




TAHIL KORİDORU FİYATLARI DÜŞÜRDÜ

FAO Küresel Tahıl Fiyat Endeksi de ay içinde % 11.5 geriledi fakat bu oran temmuz 2021 fiyatlarına göre % 16.6 daha yüksek bir seviyede girdi. Endekste temsil edilen tüm tahıl fiyatlarının düşmüş olmasına buğday fiyatlarındaki % 14.5’lik düşüş sebep oldu. Bu düşüşe kısmen Ukrayna ve Rusya arasında tahıl ihracatındaki engellerin (önemli Karadeniz limanlarının açılması) kaldırılması için anlaşmanın hayata geçmesi aynı zamanda kısmen Kuzey Yarım Küre’deki hasat mevsimi sebep oldu. Küresel pirinç fiyatları da 2022’de ilk kez düştü.

EN SON 1500 DOLARA GERİLEMİŞTİ

Uluslararası piyasada ham ayçiçek yağının tonu 2150 dolara çıktıktan sonra son dönemde talep eksikliğinden dolayı fiyatlarda hızlı bir düşüş yaşandı. Son 20 günde uluslararası pazarda ham ayçiçek yağı % 30 düşüş ile 1500 dolara kadar geriledi. 1500 dolar üzerinden ise bir indirim daha gerçekleşti. Ama bu düşüş Türkiye'de hiçbir market raflarına dolar – TL kuru sebebi ile yansımadı.

Ayçiçekte heyecanlandıran indirim! Tüm dünya bundan etkilendi! Peki Türkiye’de Ayçiçeğe ne zaman indirim gelecek

EDİTÖR NOTU: Bu haber 6 Ağustos 2022 tarihinde saat 16.30'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,41 Türk Lirası, euro 18,37 Türk Lirası, altının gramı ise 1036 Türk Lirası değerinde.

Başvuran aileye geri ödemesiz 7. 200 lira verilecek! Ödemeler başladı! İşte başvuru detayları ve şartlar

Bütün yatırımcılar İslam Memiş’in açıklamasına kilitlendi! Altın yıl sonunda ne kadar olacak? Neye yatırım yapmalıyız?

İş arayanlara Kızılay’dan müjde! Kızılay’da iş sahibi olabilmek artık çok basit! Sakın tarihleri kaçırmayın

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön