25 / 05 / 2024

Ayçiçekte rekor beklenirden kahreden haber! Market raflarına zam olarak yansıyacak

Ayçiçekte rekor beklenirden kahreden haber! Market raflarına zam olarak yansıyacak

Ayçiçekte çiftçinin tam da rekor beklediği bir dönemde gelen haber herkesi kahretti. Trakya'da tarlaların mısır istilasına uğramasının ardından ekim alanlarının zarar gördüğü öğrenildi.



TARIM İL MÜDÜRLÜKLERİ ŞU ANDA ALARMDA

Kurban Bayramı öncesinde görülen çayır tırtılı ile ilgili Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul, Çanakkale Tarım İl Müdürlükleri adeta alarma geçti.

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklamada İpsala, Meriç, Keşan, Uzunköprü ilçelerindeki ayçiçeği tarlalarında çayır tırtılı popülasyonunun arttığına dikkat çekerek üreticilerini uyardı. Çiftçilere tarlalarında çayır tırtılı bulunması halinde ilaçlı mücadele yapılmaları gerektiğini bildirildi.

Açıklamada özetle şu bilgilere yer verildi: “İlimizin özellikle güney kesimindeki ilçelerinde (İpsala, Meriç, Keşan, Uzunköprü) ayçiçeği ekili alanlarda çayır tırtılı popülasyonun arttığı ve ayçiçeği ekili alanlarda zararlar oluşturduğu tespit edilmiş olup, zararlı ile ilaçlı mücadele yapılabilmektedir.  İlaçlı mücadele konusunda İl ve İlçe Müdürlüklerimizce gerekli bilgilendirme yapılmaktadır.

Ayçiçeği ekili bölgelerimizde  teknik personellerimizce  kontrollerimiz devam etmekte olup, üreticilerimizin de kendi ayçiçeği tarlalarında kontrollerini yaparak, zararlı ile karşılaşmaları durumunda  vakit kaybetmeden ilaçlı mücadele yapmaları gerekmektedir.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön