02 / 05 / 2024

Ayçiçek yağıyla ilgili duyanları sevindiren haber! Market raflarına da yansıyacak

Ayçiçek yağıyla ilgili duyanları sevindiren haber! Market raflarına da yansıyacak

Türkiye'de ayçiçeği üretiminin yüzde 10'unun gerçekleştirildiği Adana'da ayçiçekten istenilen verim alınmak üzere. 220 bin ton ayçiçeği rekoltesi beklenen bölgedeki bu ayçiçeklerinin bir kısmı yağ olarak piyasaya sürülecek.



Türkiye'de en çok tüketilen ürünlerin başında gelen ayçiçek yağının fiyatı geçtiğimiz aylarda bir anda tavan yaptı. Hem Rusya Ukrayna arasındaki savaş, hem de tedarik zincirindeki sıkıntılar ayçiçek yağını bir anda çok değerli bir hale getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın araya girmesiyle Rusya'dan gelen ayçiçek yağı tırları ülkemize giriş yaptı ancak yine de ayçiçek yağı fiyatları yüksek kalmaya devam etti. 

ADANA'DAN BEKLENEN HABER GELDİ 

Dünya genelinde bu gelişmeler yaşanırken ulusal çapta ise sevindiren bir haber geldi. Türkiye'nin ayçiçek üretiminin yüzde 10'unun karşılandığı Adana'da bu sene çok iyi bir rekolte bekleniyor. Adana'da hasadı yapılacak ayçiçekler başta yağ yapılmak üzere fabrikalara gönderilecek. 

EN ÇOK EKİM ALANI CEYHAN'DA VAR

Adana'da şu anda ayçiçek yağında en fazla ekim alanı, 150 bin dekar ile Ceyhan ilçesinde bulunuyor. Yaz aylarının başlangıcındaki yağışların beklenen de iyi olması nedeniyle ayçiçekteki verim de yüzleri güldürdü.

MARKET RAFLARINA DA YANSIYACAK

Ayçiçek üretimindeki bu gelişmelerin market raflarına da yansıması bekleniyor. Marketlerin, ellerindeki yağ durumuna göre çeşitli kampanyalara imza atabileceklerinin altı çizildi. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön