20 / 07 / 2024

Ayçiçek yağıyla ilgili duyanları sevindiren haber! Market raflarına da yansıyacak

Ayçiçek yağıyla ilgili duyanları sevindiren haber! Market raflarına da yansıyacak

Türkiye'de ayçiçeği üretiminin yüzde 10'unun gerçekleştirildiği Adana'da ayçiçekten istenilen verim alınmak üzere. 220 bin ton ayçiçeği rekoltesi beklenen bölgedeki bu ayçiçeklerinin bir kısmı yağ olarak piyasaya sürülecek.




BİRÇOK ÖNEMLİ ALANDA KULLANILIYOR

Tekin, ayçiçeğinin su, gübre ve ilaç kullanımı olmadığı için maliyetinin düşük olması nedeniyle üreticiler tarafından tercih edildiğini söyledi. Adana'da ayçiçeğinin özellikle kıraç arazilerde ekiminin yapıldığını dile getiren Tekin, "Buğdayla münavebe ürün olarak tercih edilmekte. Çiftçilerimizin buğdaya göre daha karlı bir ürün almasının kaynağı ayçiçeği ekimini arttırmaktadır. Bu sebeplerden dolayı da ayçiçeği bölgemizde özellikle kıraç alanlarda tercih ediliyor. Bunun dışında ayçiçeği ülkemizde hem ham yağ açığını kapatmakta hem de posasından hayvan yemi yapılmakta ve protein oranı yüksek olduğu için de tercih edilmektedir." sözlerini sarf etti. 

Elektrik piyasasında işlem hacmi arttı! 928 milyon 916 bin 566 lira...

Türkiye'de 2022'nin ilk yarısında milyar dolarlık hububat ihracatı

Varlık Barışı'nda yeni karar! Vergi oranı sıfırlanıyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön