06 / 05 / 2024

Aydın-Denizli Otoyolu'nda sona yaklaşıldı! İşte açılacağı tarih!

Aydın-Denizli Otoyolu'nda sona yaklaşıldı! İşte açılacağı tarih!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Aydın-Denizli Otoyolu'nu 2023'te, Denizli Çevre Yolu'nu ise bu yıl bitirmeyi planladıklarını duyurdu. 



Denizli ile Aydın'ın otoyolla birbirine bağlanacağını dile getiren Karaismailoğlu, "Bölgenin en önemli ihracat merkezi konumundaki İzmir Limanı'na Denizli üzerinden sanayi ve tarım ürünlerinin daha kısa sürede nakledilmesi sağlanacaktır. Pamukkale, Efes, Didim, Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerine ulaşım çok daha kolaylaşacaktır. Bölgemizdeki vatandaşlarımızın otoyolumuzun tamamlanıp hizmete alınacağı günü heyecanla beklediğinin farkındayız. Biz de bu heyecanı paylaşıyoruz. Bölgemiz ve illerimiz için öne çıkan ekonomik değerler otoyolumuzda gelişecek, bölgemizin turizm alanları genişleyecek, sanayi yatırımları artacak, istihdam artacak, turizm kapasitesi daha da güçlenecektir." açıklamasında bulundu. 

Aydın-Denizli Otoyolu nda sona yaklaşıldı! İşte açılacağı tarih!

Otoyol 163 kilometre uzunluğunda 

Projede 3 bin 36 kişinin çalıştığına, projenin maliyetinin yaklaşık 1 milyar 100 milyon avro olduğuna vurgu yapan Karaismailoğlu, projenin 23'ü bağlantı, 140'ı ana yol olacak şekilde 163 kilometre uzunluğunda olduğunun altını çizdi. 

Karaismailoğlu, otoyolda 13 viyadük, 100 köprü, 19 köprülü kavşak, 74 alt geçit ve 5 otoyol hizmet tesisinin yer aldığına dikkat çekti ve şu açıklamada bulundu: 

"Aydın-Denizli illeri arasındaki mevcut D320 kara yolu üzerinde tam 45 sinyalize kavşak bulunmaktadır. 126 kilometrelik güzergahın 2 saati bulan ulaşım süresi, otoyolumuz ile 70 dakikaya düşecektir. Zamandan 560 milyon lira, akaryakıttan 168 milyon lira ve karbondioksit salınımından 3 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 731 milyon liralık tasarruf sağlayacağız. Gördüğünüz gibi yollarımız kısaldıkça hız, konfor, güvenlik, tasarruf ve tabii ki kalkınma artmaktadır."

"Toplamda 1,2 milyon ton üstyapı imalatı gerçekleştirdik" diye konuşan Karaismailoğlu, projede parasal gerçekleşme olarak da yüzde 37 ilerleme sağlandığını ifade etti. 

Aydın-Denizli Otoyolu nda sona yaklaşıldı! İşte açılacağı tarih!

Karaismailoğlu, Aydın-Denizli Otoyolu için önemli toplantılar gerçekleştirdiklerini vurguladı ve "Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamını 2023 yılı içinde bitirmek, Honaz Tüneli'nin de içinde bulunduğu çevre yolunun tamamını da inşallah bu yıl içerisinde, daha kışa kalmadan tamamlamak üzere bütün yüklenici firma, Karayolları Genel Müdürlüğündeki çalışma arkadaşlarımızla antant kaldık" şeklinde konuştu ve takiplerinin yapılacağını aktardı. 

Ünlü analistten altın için şok açıklama: "Enflasyon karşısında şu an bedava"

TOKİ'den 3 büyükşehir ve 29 ilde ucuz arsa fırsatı! 24 taksit ve yüzde 25 peşinat imkanıyla! 176 bin TL'den başlıyor...

TMO'dan güncel fiyatlar! Bu fırsat kaçmaz! TMO'da ayçiçek yağı ne kadar? İşte 2 Haziran 2022 fiyat listesi

Geri Dön