28 / 04 / 2024

Aydın Şengül: Kentsel dönüşüm rıza ile yapılacak!

Aydın Şengül: Kentsel dönüşüm rıza ile yapılacak!

Kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı Bayraklı Fuat Edip Baksı mahallesinde gerçekleştirildi. Bayraklı'da vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, vatandaşın rızası alınmadan dönüşüm yapılamayacağını söyledi




AK Parti  İzmir  Milletvekili Aydın Şengül, Bayraklı ilçesi Fuat Edip Baksı mahallesinde semt sakinlerine kentsel dönüşümü anlattı. Şengül, "Gözyaşı ile değil, vatandaşın rızası ile dönüşüm yapılmalı. Devletin dönüşümden tek beklentisi, insanların daha güzel yaşam alanlarına kavuşması" dedi. 


AK Parti Bayraklı İlçe Teşkilatı'nın organize ettiği kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı Bayraklı Fuat Edip Baksı mahallesinde gerçekleştirildi. Toplantıya katılan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Bayraklı ve diğer kentsel dönüşüm alanlarında çalışma yapılabilmesi için öncelikle çok ciddi araştırmalar yapılması gerektiğini belirtti. "Konut ve barınma hakkı sosyal devlet anlayışının olmazsa olmazıdır" diyen Şengül, "Bayraklı'nın çilesine, sorunlarına, ihmal edilmişliğine AK Parti kulak verdi. Bayraklı'yı ilçe yaptı. Çünkü bu ilçenin Milli Gelir'den payına düşeni almasını istedik, Bayraklı çöpten, çamurdan, gecekondudan kurtulsun, hak ettiği huzur ve refaha kavuşsun istedik. Şimdi kentsel dönüşüm ile Bayraklı'nın çehresi değişecek. İnsanlar koşulları iyileştirilmiş, daha yaşanılası konutlarda yaşayacak. Binaları sağlamlaştırırken aynı zamanda sağlıklı bir çevre oluşturacağız. Devletin dönüşümden tek beklentisi, insanların daha güzel yaşam alanlarına kavuşması" dedi. 


"Rahat olun"

Devletin kimsenin yerini zorla 'riskli alan' ilan etmediğini belirten Şengül, vatandaşın rızası alınmadan dönüşüm yapılamayacağının altını çizdi. Şengül şöyle devam etti: "Vatandaşın rızası alınmadan bir çivi bile çakılmayacak. Asla korku siyaseti yapanlara aldırış etmeyin. Devlet olarak kimsenin yerini zorla 'riskli alan' ilan etmedik. Siz istemedikten sonra kimse gelip sizin evinizi de yıkamaz, tehdit de edemez."


Yeni Asır


Geri Dön