02 / 10 / 2024

Aydın Söke'de inşaat sektörünün önü açılmalı!

Aydın Söke'de inşaat sektörünün önü açılmalı!

Halit Yaşar Özbaşlı, yerel yönetimlerin konut sektörünün önünü açması gerektiğine dikkat çekti. Halit Yaşar Özbaşlı belediyelerin taşın altına ellerini koyması gerektiğini belirtti.




‘Herkes Ev Sahibi Oluncaya Kadar’ sloganıyla Söke’de inşaat sektöründe farkındalık yaratan biri Ziraat diğeri Yüksek Su Ürünleri Mühendisi olan şirket ortakları, inşaat sektöründe gelişen ve kendini sürekli yenileyen değerlerle, kalite ve güven inşa etmek istediklerini dile getirdi. Faaliyette bulunduğu inşaat sektöründe; yenilikçi, güvenilir, emniyetli, sağlam ve kaliteli yapılar inşa etmek, yapacak oldukları her projede kaliteyi göz önünde bulundurarak, Söke inşaat sektöründe edinmiş olduğu deneyim ve bilgi birikimini müşterilerin istekleri doğrultusunda kullanmak istediklerini dile getirdiler.


AİLE MİRASLARINA SAHİP ÇIKIYORLAR

Çiftçi bir ailenin çocuğu olan Ziraat Mühendisi Halit Yaşar Özbaşlı ile emlakçı ve inşaat müteahhidi bir babanın oğlu olan Yüksek Su Ürünleri Mühendisi Nuri Koyuncu çocukluk arkadaşlıklarını 1,5 yıl önce iş arkadaşlığına dönüştürerek Söke’nin modernleşmesine katkıda bulunuyor. Genç işadamları ailelerinin bugüne kadar Söke’de kazandığı soyadlarının marka değerini kullanarak girişimde bulunduklarını dile getirirken, 160 dairelik ilk projelerinin 1+1, 2+1 ve 3+1 seçenekli Bey Konutları’nın yüzde 99 aşamaya ulaştığını belirterek, Temmuz ayı sonu itibariyle konut sahiplerine teslim edileceğini söyledi. En büyük avantajları olan soyadlarına layık olabilmek için kaliteyi ucuza sunmaya çalıştıklarını ve müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını söyleyerek 208 daireden oluşan Beycity Plus projesi ile fark yarattıklarını ifade ettiler.


BEYCiTY PLUS İLE HAYAT STANDARTI DEĞİŞECEK

208 daireden oluşan 2+1 ve 3+1 seçenekli Beycity Plus projesinin de hızla sürdüğünü belirten şirket ortağı Nuri Koyuncu; “Betonarme karkas yapı, radye temel, jet grout uygulama, Su deposu ve Hidrofor, Yangın sistemi, İnterkom, Hareket sensörlü aydınlatma üniteleri, Jeneratör, Merkezi sistem ısıtma, iki adet Jet Asansör, Alüminyum balkon korkulukları, PVC dış doğrama, Merkezi sistem TV – Uydu sistemi, Alçı sıva ve plastik boya, Laminant Parke, MDF Akrilik Mutfak dolapları, Granit tezgah ile 1. sınıf banyo ve mutfak setleri olan binalarımızda Açık ve Kapalı Otopark, Spor Salonu, Mescit, Oturma ve dinlenme alanları, Çocuk parkı, 24 saat site içi güvenlik ve kamera sistemi mevcuttur” dedi.


HEDEF, HIZLI BİNALAR ÜRETMEK

Projeleri kataloglarda henüz inşaata başlamadan satmayı başardıklarını ifade eden Nuri Koyuncu; “Ailelerimizin Söke halkında bıraktığı intibayı sarsmadan işler yaparak, iş dünyasında en önemli olan güven kazandık. Bu sayede de yapacağımızı söylediğimiz projeleri bunlar kesinlikle yapan diyen müşterilerimiz. İstedikleri daireyi henüz temel atılmadan satın alması bizler için gurur verici bir olay. Amacımız hızlı binalar üretmek. Bey konutları projemize 2015 Mayıs’ta başladık ve Temmuz ayı sonunda teslim edeceğiz. Çünkü müşterilerimiz genel ağırlıklı orta kesim dediğimiz bir kitle ve herkes borçla bu evleri alıyor. Bizlerde inşaat ruhsatı aldıktan sonra 15-18 ay içerisinde binaları teslim ederek evlerine kavuşmalarını sağlamak için yoğun çalışma sürdürüyoruz. 208 dairelik Beycity projemizde 2017 Kasım ayının ilk günlerinde teslim edeceğiz” dedi.


Kentsel Dönüşüm projelerine de hızla giriş yaptıklarını söyleyen Koyuncu; “13 daire ile kentsel dönüşüme katkıda bulunacağız. Konak Mahallesi’nde Namık Kemal Caddesi’nde 4 katlı ve 13 daireden oluşan otoparklı ve akıllı ev yönetim sistemi olan bir proje yapacağız” şeklinde konuştu.


YEREL YÖNETİMLER SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇMALI

Belediyelerin taşın altına ellerini koymaları gerektiğini vurgulayan şirket ortaklarından Halit Yaşar Özbaşlı da; “Söke’de başlayan konut alanı sıkıntısını imar alanlı yerlere alt yapı ve üst yapı getirerek ya da kentsel dönüşüm olabilecek eski yapılı yerlerde ada bazında çalışma yaparak altı otoparklı alan derinlemeli kat yüksekliği izni ile olabilir. İmara açmak tek başına çözüm değil. Önümüzü açsınlar biz her türlü projeyi Söke için yaparız” dedi.


Yeni yatırımlarla Söke’ye çeşitli sektörlerde hizmet vermek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Özbaşlı, tarım sektörü ve akaryakıt istasyonu sektöründe de 2 BEY YAPI imzasının olacağını söyledi.


Aydın Ses Gazetesi


Geri Dön