06 / 05 / 2024

Aydın’ın ihracatı yüzde 5 arttı!

Aydın’ın ihracatı yüzde 5 arttı!

Aydın'da 2014 yılının Ocak-Ağustos döneminin ihracat rakamları açıklandı. Geçen yıl aynı dönemde kentte 447 milyon dolar olarak gerçekleştirilen ihracat değeri, bu yıl yüzde 5'lik artışla 474 milyon dolara ulaştı.




Ege Bölgesi'nde İzmir, Manisa ve Denizli'den sonra ihracatta 4'üncü sırada yer alan Aydın'da 2014 yılının Ocak-Ağustos döneminin ihracat rakamları açıklandı. Geçen yıl aynı dönemde kentte 447 milyon dolar olarak gerçekleştirilen ihracat değeri, bu yıl yüzde 5'lik artışla 474 milyon dolara ulaştı. 


Sanayi her yıl büyüyor

İhracat rakamları ve kent sanayisinin durumu hakkında açıklamalarda bulunan AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, "2014 yılında gerçekleştirilen ihracat değerlerine bakıldığında kentimizde üretilen mal ve hizmetlerin her yıl artarak katma değer oluşturduğunu görüyoruz. Bu artan katma değerle Aydın sanayisi her yıl büyüyor. Kentimizde bu yılın ilk 8 ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı 2.7 olup bu oran Ege Bölgesi'nde diğer kentlerden daha yüksek. Ayrıca kentimizde 2013 yılında 690 milyon dolarlık ihracat oldu. AYSO olarak hedefimiz, yıl sonuna kadar 725 milyon dolarlık ihracat değerine ulaşmak" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön