05 / 05 / 2024

Ayhan Taflan'dan ev alacaklara uyarı!

Ayhan Taflan'dan ev alacaklara uyarı!

Teknoloji odaklı özel bir gayrimenkul değerleme platformunun son verilerinde yer alan bilgilere göre, Trabzon’da konut fiyatları son 1 yılda yüzde 0.45 oranında yükselerek değer kazandı...



Trabzon’da konut fiyatları, teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformunun güncel verilerine göre son 1 yıl içerisinde yüzde 0.45 oranında artış göstererek değer kazandı.

Trabzon genelinde ortalama konut fiyatları, 283.610 TL olarak belirtildi. Kiralık konutların ise birim kira değerinin 6,90 lira olduğu bilgisi yer aldı. 

Karadeniz Gazetesi’nin haberine göre, Trabzon’da son 1 yıl içinde konutların en çok değerlendiği ilçeler ise Beşikdüzü, Maçka, Araklı, Sürmene ve Vakfıkebir oldu.

Trabzon İnşaat Odaları Başkanı Ayhan Taflan bu konu ile ilgili açıklama yaparak, 2018 yılından bu yıla oranla konut satışlarında canlanma yaşandığını ifade etti. Taflan, konut satışlarının yükselmesinin nedeninin, mevzuat faiz oranlarının düşmesi ile beraber özellikle kamu bankalarının 0.99’ a kadar düşürdükleri konut kredisi faizlerinden kaynaklandığını söyledi.

Taflan vatandaşlara, kredi faiz oranlarının düşük olduğu ve piyasada konut fiyatlarının müsait olduğu bu zamanı değerlendirmeleri önerisinde bulundu. Taflan, bitmemiş bir projeden ev almayı düşünenlerin projeyi, firmayı, firmanın ticari özgeçmişini ve dairenin finans gücünü araştırarak almaları gerektiğinin özellikle altını çizdi.

Trabzon’da ortalama konut fiyatı 283 bin 610 TL!


Geri Dön