22 / 12 / 2024

AYİD Anadolu Yakası'ndaki müteahhitleri aynı çatı altında toplayacak!

AYİD Anadolu Yakası'ndaki müteahhitleri aynı çatı altında toplayacak!

İstanbul Anadolu yakasının geçmişi 60 yıla dayanan inşaat müteahhitleri tarafından kurulan İstanbul Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİD)’in basın lansmanı 29 Ocak Perşembe günü Büyük Kulüp’te yapıldı.




Anadolu yakasındaki tüm inşaat müteahhitlerini aynı çatı altında toplamak için AYİD kuruldu.


İstanbul Anadolu yakasının geçmişi 60 yıla dayanan inşaat müteahhitleri tarafından kurulan İstanbul Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİD)’in basın lansmanı 29 Ocak Perşembe günü Büyük Kulüp’te yapıldı.


Anadolu yakasındaki tüm inşaat müteahhitlerini aynı çatı altında toplamayı hedefleyen AYİD, Mehmet Sadıkoğlu başkanlığında kuruldu.  


AYİD’in kuruluş hedefleri, sektördeki konumu ve Anadolu yakasındaki kentsel dönüşüm çalışmaları gibi konuları konuşmak üzere yapılan toplantıya 174 dernek üyesi de katıldı. 


Mehmet Sadıkoğlu’nun yaptığı açış konuşmasında Sadıkoğlu şu açıklamalarda bulundu: 

“Bizler Bağdat Caddesi’nin ilk müteahhitleri olarak inşaat sektörünün ülkemizdeki geleceğini şekillendirmek üzere ortak paydaşları bir araya getirmek, kurucularının ve üyelerinin oluşturduğu inşaat ve müteahhitlik alanındaki bilgi birikimini ve tecrübeyi kullanmak amacıyla AYİD çatısı altında toplanmaya karar verdik. AYİD olarak amacımız, Türkiye’deki en önemli sektörel oluşumlar arasında yer almaktır.” 


İnşaatları standartlaştırmak, belediyelerde takılı kalan ruhsat sorununu hızlandırmak ve iş güvenliğini sağlamak adına yola çıktıklarını belirten Mehmet Sadıkoğlu, Anadolu yakasının köklü inşaat firmaları olduklarını ve bunun için de sektöre en doğru şekilde yön vermek ve özellikle de kamuyu bilinçlendirmek istediklerini belirtti.


İnşaatları AYİD denetleyecek


Mehmet Sadıkoğlu’nun açış konuşmasından sonra söz alan AYİD Genel Sekreteri Hakan Şişik, AYİD’in projelerini ise şu şekilde açıkladı:


• AYİD üyelerinin inşaatlarına AYİD tabelası koyulacaktır. Buradaki amacımız bu inşaatların, AYİD kontrolünde olduğunu vatandaşlarımıza belirtmektedir.


• Belirli zaman dilimlerinde üyelerimizin şantiye çalışanlarına iş güvenliği seminerleri düzenleyeceğiz.


• Kentsel dönüşümle ilgili bilgi almak isteyen her vatandaşımız, derneğimizi arayabilir ya da e-posta atarak ulaşabilecektir.


• Kadıköy sınırları içerisindeki 22 mahalleye 22 ayrı konsept hazırlayacağız. Bunun için her mahalleden bir temsilci seçilip o mahalle hakkında detaylı bilgi sahibi olabileceğiz.


700 projede sırada bekliyor


Derneğin kurucu üyelerinden biri olan Aydoğan Group Yönetim Kurulu Başkanı ve AYİD Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aydoğan, AYİD’in inşaatları belli bir standarta oturtmak adına yola çıktığını ve derneğin merkezindeki konulardan bir tanesinin de kentsel dönüşüm olduğunu ifade etti.


“Bildiğiniz üzere artık Kadıköy ve inşaat kelimeleri denilince akla hemen kentsel dönüşüm geliyor. İlçemizde hem Fikirtepe hem de Bağdat Caddesi’nde yoğun bir kentsel dönüşüm çalışması yapılıyor. AYİD olarak bizler bu sürecin doğru işlemesini ve hiçbir vatandaşımızın mağdur olmamasını istiyoruz.” açıklamalarında bulunan İrfan Aydoğan, kentsel dönüşümün sadece yapı ve mekan kalitesini yükseltmek için değil, toplumun bütüncül huzur ve refahını artırmak için de yapılması gerektiğinin altını çizdi. 


“İlçede her caddede, her sokakta 1’den fazla inşaat var. 2012 yılında 221 ruhsat verilen Kadıköy’de, bu rakam 2013 yılında 329’a, 2014’te 678’e yükseldi. Bugün itibariyle belediyede 700 projenin beklediği söyleniyor. Bu da Kadıköy’ün ne kadar yoğun bir dönüşüm yaşadığını göstermektedir.” diyerek sözü AYİD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmaz Öncel’e bıraktı.


Kent estetiğine yönelik projeler geliştirilmeli


Derneğin hukuk ve çevre konularındaki konumu hakkında açıklamada bulunan AYİD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmaz Öncel,şantiye güvenliği kadar çevre güvenliği konusuna da dikkat çekti. “Kule vinçlerin kullanımının denetlenmesi ve gerekirse kısıtlanması gerekmektedir. Yine yıkım ruhsatıyla birlikte hafriyat izninin de verilmesi gerekmektedir.” diyen Öncel, kent estetiğinin korunmasında estetik kuralların daha aktif olmasına, sokak, bina cephe gibi tüm kent unsurlarının bir arada değerlendirilmesini sağlamak için yenilikçi projelerin geliştirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Özellikle daha fazla yeşil ve kamusal alan yaratmak için parsel birleşmelerinin şart koşarak emsal artışının verilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Öncel konuşmasında, yeşil alan yaratmak adına Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan komşu mesafeleri ile ilgili yeni uygulamanın yerine yapılacak projenin mimarının önereceği bir veya iki parça halinde parselin yüzde 10’unun projede belirtildiği şekilde yeşil alan olarak ayrılması gerektiğine vurgu yaptı. Yılmaz, AYİD’in hedeflerinden bir tanesinin de belediyede uzayan ruhsat sorununu hızlandırmak olduğunu belirterek konuşmasını sonlandırdı.



Dünya


Geri Dön