03 / 07 / 2024

Aylardır yaşanmamıştı Borsa İstanbul’un ardından Akbank’tan flaş karar

Aylardır yaşanmamıştı Borsa İstanbul’un ardından Akbank’tan flaş karar

Borsa İstanbul’da aylar sonra devre kesici uygulandı. Yaşanan ani düşüşün ardından işlemler durduruldu. Borsa İstanbul'un ardından Akbank’ta da gelen satışlar üzerine devre kesici devreye girdi ve işlem sırası kapatıldı.



Yapılan açıklamada, saat 17.41 itibarıyla endekse bağlı devre kesicinin sistemin tetiklendiği ve Pay Piyasası'ndaki tüm işlem sıralarında, Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) Pay Senedi Repo Pazarı'nda ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'ndaki (VİOP) pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde işlemlerin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

İşlemlerin Pay Piyasası'nda saat 18.00'de kapanış seansı ile VİOP Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde sürekli işlem yöntemiyle saat 18.08'de yeniden başlatılacağı aktarılan açıklanmada, BAP Pay

Repo Pazarı'nda işlemlerin bugün yeniden başlatılmayacağı bildirildi.

Açıklamada, açığa satış yapılabilen işlem sıralarında açığa satış işlemlerinde seans sonuna kadar yukarı adım kuralı uygulanacağı belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön