03 / 07 / 2024

Aylardır yaşanmamıştı Borsa İstanbul’un ardından Akbank’tan flaş karar

Aylardır yaşanmamıştı Borsa İstanbul’un ardından Akbank’tan flaş karar

Borsa İstanbul’da aylar sonra devre kesici uygulandı. Yaşanan ani düşüşün ardından işlemler durduruldu. Borsa İstanbul'un ardından Akbank’ta da gelen satışlar üzerine devre kesici devreye girdi ve işlem sırası kapatıldı.



AKBANK’TAN BORSA HAMLESİ 

Günlerdir kamu banka hisseleriyle birlikte yükselen Akbank’ta da gelen satışlar üzerine devre kesici sistemi devreye girdi ve işlem sırası kapatıldı.

Gün içinde 19.14 TL’yi gören Akbank hisse senedinde işlemler durduruldu. Saat 17.20 surlarında gelen sert satışlarla birlikte hisse senedi toplamda yüzde 2.57 değer kaybetti.

Günün en yüksek değerine göre değer kaybı ise yaklaşık yüzde 10’a ulaşınca işlem sırası devre kesici sistem tarafından durduruldu.

Akbank hisse senedinde Bank Of America ve Ak Yatırım yoğun satıcı olarak görünüyor.

http://www.akbank.com/tr-tr/sayfalar/default.aspx


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön