28 / 04 / 2024

Aylık gelirin ne kadarı için kredi kullanılır?

Aylık gelirin ne kadarı için kredi kullanılır?

Banka kredisi kullanılarak satın alınan konutun rahat ödenebilmesi için aylık gelirin ne kadarı için kredi kullanılır?



Aylık gelirin ne kadarı için kredi kullanılır?

Banka kredisi ile konut sahibi olma avantajı, alıcılara büyük bir kolaylık sağlar. Yalnız bu kolaylık, dikkat edilmediği takdirde satın alınan konutun elden gitmesi gibi durumlara kadar yol açabilir. Bu nedenle kredi taksitinin aylık gelire göre düzenlenmesi faydalı olacaktır.


Aylık gelirin ne kadarı için kredi kullanılır?

Kredi kullanımı için en uygun bankanın belirlenmesi, fiyat açısından müşterinin lehine bir durum teşkil eder.  Konut kredilerinde deprem ve konut sigortaları zorunlu tutulur. Diğer sigortalar zorunda tutulmamasına rağmen bankalar hayat ve ferdi kaza sigortalarını da talep edebilir.


Kredi miktarının belirlenmesinde aylık düzenli gelirin belgeleyebildiği kısmı baz alınır. Gelirin üçte birini geçmeyen miktarlarda kredi kullanılması öneriliyor.


Kredi kullanılırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus vade uzunlukları ile faiz oranları arasındaki ilişkinin dengelenmesi ile komisyon ve masrafların da incelenmesi gerekiyor. Bazı durumlarda toplam maliyete masraf ve komisyonlara sigortalar da dahil edildiğinde ortaya beklenenden fazla fiyatlar çıkabiliyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön