02 / 05 / 2024

Aziz Kocaoğlu: İzmir çıtayı yükseltiyor!

Aziz Kocaoğlu: İzmir çıtayı yükseltiyor!

Projelerle, planlamalarla ve açılışlarla, yoğun bir çalışma temposu içinde geçen 10 yılı geride bıraktık İzmir'in tarihsel yolculuğunda bir dönüm noktası olacağına inandığımız bu dönemde, yeni bir İzmir fotoğrafı oluşmaya başladı.



Projelerle, planlamalarla ve açılışlarla, yoğun bir çalışma temposu içinde geçen 10 yılı geride bıraktık İzmir'in tarihsel yolculuğunda bir dönüm noktası olacağına inandığımız bu dönemde, yeni bir  İzmir  fotoğrafı oluşmaya başladı. Geçen süre içinde ulaşımdan kentsel dönüşüme, sosyal projelerden çevreye kadar her alanda gerçekleştirilen önemli çalışmalarla, başarılı bir sınav verdiğimize inanıyoruz.


2004-2014 süreci, uzun yıllar boyunca plansız büyüyen, sorunlar yumağı haline gelen İzmir’in derlenip toparlanması yolunda önemli adımların atıldığı bir dönem oldu. Kentin 20 yılını garanti altma alacak yeni yatırımlar, bu dönemde gerçekleştirildi. İzmir, geleceğini şekillendiren bir plana ve bir yol haritasına kavuştu.


İzmirli hemşehrilerimizden aldığımız güçle, tüm emek ve enerjimizi, bu kenti ayağa kaldırmak için kullandık. İzmir'in kaynaklarının her kuruşunu, İzmir için, İzmirliler için harcadık. Yakalamadaki rozete bakmadan, herkesi sevgiyle kucakladık.

Özkaynaklarımızla, İzmir tarihinde görülmemiş yatı-nmlan başlatırken, iyi günde de kötü günde de değerli hemşehrilerimizin yanında olmayı hiç ihmal etmedik.


Sonuçta, İzmir Büyükşehir Belediyesini, kaynak yaratan, borçlarını ödeyen ve özkaynakları ile tarihinin en büyük yatırımlarım yapan bir kurum haline getirdik. Hep İzmir'i daha ileriye sıçratmayı ve kentin fotoğrafını değiştirmeyi arzuladık.


YATIRIMCILARA AÇIK DAVET


İzmir'in yerel yönetimi olarak planlı gelişme adına girişimcilere her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. İşte Bayraklı Turan ile İzmir Limanı arasında kalan 550 hektarlık Yeni Kent Merkezi! Bölgede büyük özel sektör kuruluşlan ciddi yatırımlar başlattı, milyarlarca liralık da yatırım planlandı. İş, alışveriş, kültür-sanat-eğlence ve turizme dönük yatırımlar ile binlerce kentlimize yeni iş olanakları doğacak. Diğer taraftan İnciraltı bölgesi de, sağlık konseptinde gelişecek. Çevre yatırımları konusunda yaptığımız çok ciddi yatırımlarla, İzmir’i Türkiye’de "açık ara lider" kent yaparken “sürdürülebilir kent” olma yolunda da önemli adımlar attık. Yüzülebilir bir körfez hedefimizi gerçekleştirerek Türkiye’nin en büyük geri dönüşüm projesine imza atmış olacağız.


2015-2019 yıllannı kapsayan Stratejik Plan çalışmalarımızı tamamlayıp yeni yol haritamızı belirledik. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, bugün geldiğimiz noktada, hedeflerimizin büyük kısmım gerçekleştirdik. Bütün bunlar, her şeyin en güzeline layık olan İzmir ve İzmirliler için elbette yeterli değil! O yüzden hep daha iyisini hedefliyor, çıtayı her geçen gün biraz daha yükseltiyoruz.


Hedefimiz güzel İzmir'imizi, Akdeniz'in kültür başkentlerinden biri haline getirebilmek.inanıyoruz, çalışıyoruz, başaracağız.Ve biliyoruz ki, İzmir, Türkiye’nin aydınlık yüzü olmaya devam edecektir, etmelidir.


Dünya 81 İlin Karnesi Dergisi 


Geri Dön