29 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: AVM planlaması yapmıyoruz!

Aziz Kocaoğlu: AVM planlaması yapmıyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak AVM planlaması yapmadıklarını belirtti. Başkan Kocaoğlu, AVM konusunda mutlaka yasal bir düzenleme olması gerektiğini belirtti.




İESOB’nin 24. Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hayata esnafla aynı pencereden baktıklarını belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak AVM planlaması yapmadıklarını belirtti. Başkan Kocaoğlu, AVM konusunda mutlaka yasal bir düzenleme olması gerektiğini belirtti. 


İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 24. Olağan Genel Kurulu, Kültürpark 1 No’lu Hol’de yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray, İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Musa Çam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, ilçe belediye başkanları ve meslek odaları temsilcilerinin katıldığı genel kurul toplantısının açılışında, Soma’da maden faciasında yaşamını yitiren madenciler anıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, pan başkanı ve üyeleri seçildi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, yaptığı konuşmada Liman’da yapılması planlanan AVM’ye karşı esnaftan yana tavır sergileyen belediye başkanlarına teşekkür etti. Genel Kurul’un kente, ülkeye ve esnaf teşkilatına hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı konuşmada bugüne kadar esnafın her zaman yanında yer aldıklarını, lokmasını büyütmeye ve problemlerini çözmeye çalıştıklarını belirterek, bundan sonra da aynı anlayışla çalışacaklarını söyledi. Bazı meslek odalarının belediye ile ciddi işbirliği yaparak hayatiyetini sürdürmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, ilçelerde toplu taşıma yapan kooperatifleri örnek gösterdi ve birlikte proje geliştirdiklerini kaydetti. 


Esnafa müjde

Genel Kurul toplantısında esnafa bir müjde de veren Başkan Kocaoğlu, önümüzdeki birkaç ay içinde daha geniş bir alanda halkla ilişkiler, esnaf ve muhtarlar masasını daha güçlendirerek çalıştıracaklarını söyledi. 


AVM konusunda duruşumuz belli

AVM ve süper market yasası konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin duruşunun esnaf teşkilatı gibi olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz bu konuda esnaf teşkilatı ile birlikte aynı pencereden hayata bakıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak AVM imarı, AVM planlaması yapmadığımızı hepiniz biliyorsunuz. Ama planlama kazanılmış bir haktır. Önemli olan bunun bir yasal düzenlemeye bağlanmasıdır. Kent merkezine AVM yapılmamasının yasal kayıt alınması gerekmektedir. Karabağlar’daki AVM gibi, yarın Balçova’da yapılacak alışveriş merkezi gibi daha önceden kazanılmış hakları olduğu için aynı düşüncede olmamıza rağmen yapacağımız bir şey söz konusu değildir”. 


Soma’da maden faciasında yaşamını yitiren madencilere rahmet dileyen Başkan Kocaoğlu, ülkemizde ve dünyada böyle bir facianın bir daha yaşanmamasını diledi. 




İzmir Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön