05 / 05 / 2024

Bağ-Kur'lular ve Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Müjdesi!

Bağ-Kur'lular ve Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği emeklilik reformu kapsamında, Bağ-Kur'lular ve ev hanımları için erken emeklilik imkanı geliyor. Bağ-Kur'lular için yapılan düzenlemeyle birlikte 1 milyon küçük esnafın 5 yıl erken emekli olabileceği belirtiliyor.



Bağ-Kur lular ve Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Müjdesi!

Ev Hanımlarına Emeklilik İmkanı

Ev hanımlarının da emeklilik hakkı için süreç devam ediyor. Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta ödemeleriyle emeklilik planlaması yapabilecekler. Devlet, ev hanımlarının ödeyeceği 3 bin 202 TL'lik sigorta priminin 1.067 TL'sini karşılayacak. Yıllık olarak hesaplandığında, devlet tarafından yapılan bu ödemeler ev hanımlarına yıllık 12.804 TL aylık gelir sağlayacak.

Emeklilikte yaşa takılanlar için düzenlemelerin devam ettiği Türkiye'de, Bağ-Kur'lular ve ev hanımları için erken emeklilik fırsatı geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği bu düzenlemelerle birlikte milyonlarca vatandaşın emeklilik planlaması değişecek. Daha fazla meslek grubunun da prim indiriminden faydalanması bekleniyor. Bu adımlarla birlikte Türkiye'de emeklilik sistemi daha da adil hale getirilmeye çalışılıyor.

Erken emeklilik için 10 yıl sigortalı olmak yetiyor! İşte detaylar belli oldu!

GK'nın bu hamlesi binlerce kişiyi sevindirecek! 2000, 2003, 2007 girişliler bu habere dikkat!

Kademeli emeklilik şartları ne olacak? Yaş şartı düşecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön