30 / 04 / 2024

Bağcılar'a nar bahçesi inşa edilecek!

Bağcılar'a nar bahçesi inşa edilecek!

Ağaçlarının altında piknik yapılan ve dalından meyve yenilen Bağcılar’daki Nostalji Bahçeleri ilçe sakinlerinin ikinci adresi oldu. Bağcılar Belediyesi yeni dönemde inşa edeceği Nar Bahçesi’ni de ilçe sakinlerinin hizmetine sunacak.




Ağaçlarının altında piknik yapılan ve dalından meyve yenilen Bağcılar’daki Nostalji  Bahçeleri ilçe sakinlerinin ikinci adresi oldu. Bağcılar Belediyesi yeni dönemde inşa edeceği  Nar Bahçesi’ni de ilçe sakinlerinin hizmetine sunacak.



Bağcılar ilçesinde adına yakışır projelerden olan Nostalji Bahçeleri Projesi, yeni dostluk ve kardeşliklere köprü vazifesi görüyor. Birer çevrecilik eseri olarak da dikkat çeken Nostalji  Bahçeleri inşa edilecek Nar Bahçesi ile devam edecek. İlçe sakinlerinin görüş ve düşüncelerinin alınarak sosyal ve kültürel projelerin hayata geçirildiği Bağcılar ilçesi Nostalji Bahçeleri’yle dikkat çekiyor. Üzüm Bağı, Kiraz, Kayısı,  Kestane ve Fındık bahçelerinde buluşan ilçe sakinleri piknik yaparak dalından meyve yiyor.  Nostalji Bahçeleri’ni ilçenin 22 mahallesinde de inşa edecek olan Bağcılar Belediyesi Göztepe  Mahallesi’nde de Nar Bahçesi’ni hizmete sunacak. Toplam 1846 metrekarelik alana inşa  edilecek olan Nar Bahçesi de göz alıcı bir peyzaja sahip olacak. Park toplam 61 adet nar  ağacına ev sahipliği yapacak. Parkın altında ziyaretçilerin faydalanması için ikisi engelli aracı  olmak üzere toplam 46 araçlık otopark da bulunacak. Nar Bahçesi’nde ayrıca bir de kafeterya hizmet verecek.


NAR DENİLİNCE AKLA BAĞCILAR GELECEK


Bağcılar’da hemşehrilerine nostaljiyi yaşattıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı  Lokman Çağırıcı, çocuk, yaşlı ve genç her yaştan Bağcılarlıların ağaçlarının altında  serinledikleri Nostalji Bahçeleri’nde dalından meyve yediklerini ve piknik keyfi yaşadıklarını  belirtti. Ramazan aylarında bahçelerde iftar programları düzenlediklerini de kaydeden 


Çağırıcı, şöyle konuştu:

“Nostalji Bahçelerimiz hemşehrilerimin yoğun ilgisini görüyor. Meyve ağaçlarımızı koruyorlar  ve olgunlaştığında da meyvelerinden tadıyorlar. İlçemizi mimari anlamda olduğu gibi sosyal  bakımdan da geliştirmeyi hedefliyoruz. Bağcılar’da yaşayanların ikinci adresi olan Nostalj Bahçelerimiz komşuluk duygusunun gelişmesine de katkı sağlıyor. Bu sebeple, bahçelerimizi  ilçemizin her mahallesinde kuracağız. Göztepe Mahallesi’nde inşa edeceğimiz Nar Bahçesi  de ilçemize ayrı bir renk ve canlılık katacak.” Meyvelerin toplumun kültüründe ve müziğinde önemli yer edindiğini de hatırlatan Çağırıcı, şunları söyledi: Her yöremiz meyveleriyle anılıyor. İlçemiz de bu meyve bahçelerine ev sahipliği yapan bahçelerimizle anılmaktadır. Önümüzdeki yıllarda nar denilince akla Bağcılar gelecek.”


Geri Dön