12 / 10 / 2024

Bahçelievler'de icradan 4 milyon 500 bin TL'ye satılık apartman!

Bahçelievler'de icradan 4 milyon 500 bin TL'ye satılık apartman!

Bakırköy 4. İcra Müdürlüğü, İstanul İli, Bahçelievler İlçesi, Kartaltepe Mahallesi, İncirli Mevkii, 439 ada 14 parselde yer alan imalathanesi olan bahçeli kargir apartman niteliğindeki taşınmazın 3/20 hissesini satışa sunuyor




BAKIRKÖY 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN GAYRİMENKUL AçIK ARTIRMA İLANI

2010/3589 talimat

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi evsafı, kıymeti adedi;

TAşžINMAZIN TAPU KAYDI
İstanbul ili B. Evler ilçesi Kartaltepe mahallesi İncirli mevkiinde kain 439 ada 14 parsel sayılı altında imalathanesi olan bahçeli kargir apartman niteliğindeki gayrimenkulun borçlu hissesi olan 3/20 hissesidir.

TAşžINMAZIN İMAR DURUMU: Bahçelievler Belediye Başkanlığı İmar ve şžehircilik Müdürlüğü tarafından tanzim ve tasdik edilmiş olan 27.10.2010 tarih, 2010/15289 sayılı imar durum belgesine göre söz konusu taşınmaz 1/1000 ölçekli. 21.06.2009 tasdik tarihli Bahçelievler Revizyon Uygulama İmar Planında Hmax=12.50 mt irtifada (4 kat), TAKS; 0.25, ayrık nizam yapılanma koşullarında, Ticaret+Konut alanında kalmaktadır denilmiştir.

TAşžINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU Satışa konu taşınmaz; İstanbul, Bahçelievler ilçesi, Bahçelievler Mahallesi, çalışlar Caddesinde, tapunun 53 pafta, 439 ada, 14 parsel numarasında kayıtlı ve çalışlar Caddesinden 51 dış kapı numarası alan 730.00m2 miktarlı 'Altında imalathanesi Olan Bahçeli Kargir Apartman' vasıflı taşınmazın 3/20 hissesi-niteliğindedir.
çalışlar Caddesine, cepheli konumda ve tamamı 730.00 m2 miktarlı arsa dahilinde yer alan bina zemin kat + 3 Normal kat görünümlü, B.A.K. tarzda, ayrık nizamda, 2. Sınıf malzeme ve işçilik kalitesi ile inşa edilmiş olup, 30 yılı geçkin ömre sahip, elektrik, sıhhi tesisat ve doğalgaz tesisatları mevcuttur. Söz konusu binanın zemin katında, çalışlar Caddesine cepheli konumda, iki tanesi bina altında, bir tanesi yan bahçe üzerinde yer alan üç dükkan ile, arka cephede bina ana giriş kapısının sağında yer alan imalathane mahalli, normal katlarında ise bir tanesi yol, diğeri, arka bahçe cepheli olmak üzere ikişer daireden ceman altı daire bulunmaktadır. Zemin katta yer alan dükkanları camekanlı, seramik zeminli, duvarları sıvalı ve boyalı, bina kat sahanlıkları karo, basamakları dökme mozaik, bina ana giriş kapısı demir doğrama şeklinde, normal kat daireleri 90 m2 civarında alana sahip, antre, mutfak, oda, salon ve yemek odası, yatak odası, banyo-WC mahallerinden ibaret, bir odası bazı dairelerde ara bölme ile iki oda halinde kullanılmakta olup, dairelerde hol, mutfak zemini mermer paledyen, salon ve oda zeminleri ahşap lambrili, duvarları sıvalı ve boyalı, PVC ve ahşap doğramalı, dairelerde elektrik, sıhhi tesisat ve doğalgaz tesisatları ikmal edilmiştir.

Satışa konu taşınmaz bulunduğu konum itibariyle alt ve üst yapısı tamamlanmış, her türlü Belediye ve sosyal imkandan istifade edecek konumda, ana arter üzerinde, yoğun talep gören, reklam ka ¬biliyeti yüksek, ticaret ve konut alanında yer almakta olup, 4 nolu dairenin borçlu tasarrufunda olduğu beyan edilmiştir.

TAşžINMAZIN KIYMETİ: Gayrimenkulun bulunduğu semt ve mevkii, imar durumu, yüzölçümü, hisseli oluşu, ana artere olan mesafesi, belediye ve altyapı hizmetlerinden yararlanma durumu, in ¬şaat maliyetleri, getirebilecekleri kira geliri, deprem sonrası emlak alım ve satım koşulları, mahallin rayici, değerine tesir edecek olumlu ve olumsuz tüm etkenler ile günün iktisadi koşulları da göz önüne alınarak; İstanbul, Bahçelievler ilçesi, Kartaltepe Mahallesi, incirli mevkiinde bulunan 439 ada, 14 parsel sayılı 730.00 m2 miktarlı 'Altında İmalathanesi Olan Bahçeli Kargir Apartman' vasıflı taşın ¬mazın tamamına 4.500.000.-TL, Borçlu adına kayıtlı 3/20 hisseye 3/20 x 4.500.000.-TL = 675.000.-TL kıymet takdir edilmiştir.

SATIşž şžARTLARI

1- Gayrimenkulun 1. açık arttırması 20.05.2011 saat 14.25 ila 14.35 arasında BAKIRKÖY 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDE YAPILACAKTIR. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60'nı ve rüçhanlı ala-caklılar var ise alacakları toplamını ve satış masraflarını geçmesi şartı ile ihale olunacaktır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok arttıranların taahhütleri baki kalmak kaydı ile 30.05.2011 aynı yer ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkartılacaktır. Bu arttırmada da da bu miktar elde edilememişse gayri-menkul en çok arttıranın taahhütleri saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale olunacaktır. şžu kadar ki arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2) Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'i nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Katma değer vergisi tamamı, ihale damga resmi, tapuharcı 1/2 ve tapu masrafları ihale alıcısına aittir. Tapu harcı 1/2 tellaliye ile gayrimenkulun aynından doğan birikmiş vefgi borcu ihale bedelinden ödenecektir.

3) ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin irtifak sahiplerinin, bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı olan belgeler ile 15 gün içerisinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4) ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark var ise öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5) şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebileceği,

6) İş bu gayrimenkul satış ilanı hissedarların tapudan bildirilen adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, tebliğ edilememesi halinde gazete ilanı tebliğ yerine geçerlidir.

7) Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/3589 talimat sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön