26 / 08 / 2024

Bakan açıkladı! Boşaltılması gereken hastaneler var!

 Bakan açıkladı! Boşaltılması gereken hastaneler var!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısından sonra önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!



HATAY'DA ŞEBEKE SUYU TEMİZLİK AMAÇLI KULLANILABİLİR!

Suyun bakiye klor ve mikrobiyolojik analizlerinin sık yapıldığını söyleyen Bakan Koca, "Şu an bir sorun bulunmuyor. Ancak Hatay'da şebeke suyunun şu dönemde içme suyu olarak kullanılmamasını iletmekteyiz. Suyun içmeye uygun olduğunu tam olarak tespit etmeden önce 'içilebilir' demeyeceğiz. Olası bir salgına karşı en büyük risk içme suyu olarak ele alınıyor. Şebeke suyunun genel amaçlı kullanımında bir sorun bulunmamaktadır. Temizlik amaçlı kullanılabilir. AFAD bütün bölgelere ambalajlı kullanılabilir içme suyu temin etmek için çalışıyor. Bundan dolayı su açısından bir sorun olmadığını söyleyebiliriz” dedi.

''DEPREM BÖLGESİNDE SALGIN YOK''

Salgın hakkında yürütülen çalışmalara ilişkin ise Koca, şunları aktardı; "Bizim yıllardan beri Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüzün sendromik sürveyans adlı bir sistemimiz var. Pandemideki filyasyon gibi düşünün. Yani gelen hastanın bir enfeksiyon hali söz konusu ise kaynağına kadar giderek nereden kaynaklandığının tespit edilmesini esas alan bir sistem. Bu sistem aktif olarak devrededir. Bununla ilgili de Halk Sağlığı Bilim Komisyonumuz da bulunmaktadır. Onlar da sürekli alt gruplar ile beraber alanda çalışıyorlar. Komisyonumuz, tüm bölgede incelemeler yaptı ve en son dün Hatay'a geldi. Şu an için ise salgına dair herhangi bir durum bulunmamaktadır. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Sebebi ise salgın olmaması için bizim güvenilir suya, güvenilir gıdaya, aynı zamanda hijyenik WC ortamlarını sağlamamız gerekiyor. Bu önlemleri ne kadar güçlü olursa, salgın ihtimali o kadar azalacaktır. Şu an herhangi bir salgın durumu ve kümelenme durumu söz konusu değil. Binlerce insan arasında yer yer onlu, yirmili ishal vakaları görülmesi salgın anlamına gelmiyor. Salgın hastalık açısından da su açısından da bir sıkıntı, problem gözükmüyor."

"BOŞALTMAMIZ GEREKEN HASTANELERİMİZ VAR"

Deprem riskine karşı hastaneler için alınan tedbirlere değinen Koca, bazı hastanelerin taşınmasına dair bir çalışma yaptıklarını ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, " İstanbul, Çapa, Cerrahpaşa ve Ankara'da bulunan diğer kamu hastaneler hakkında ne yapılacağını da bir ya da iki gün içerisinde açıklamış olacağız. Boşaltmamız gereken hastaneler var. Bu konuda adımlar attıkça, yapı analiz sonuçları çıkmaya başladıkça kamuoyuyla paylaşacağız. Bir iki gün içerisinde üniversite ve kamu hastanelerinin durumu ve atılacak adımlarla ilgili açıklama yapacağız" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön