27 / 04 / 2024

Alsancak Stadı'nın boşaltılması kararına karşı dava açıldı!

Alsancak Stadı'nın boşaltılması kararına karşı dava açıldı!

Altay Spor Kulübü yönetimi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Alsancak Stadı'nın depreme dayanıklı olmadığı ve çökme riski taşıdığı gerekçesiyle tesisin boşaltılması kararına karşı dava açtı




Altay Spor Kulübü yönetimi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor  Bakanlığı'nın Alsancak Stadı'nın depreme dayanıklı olmadığı ve çökme riski taşıdığı gerekçesiyle tesisin boşaltılması kararına karşı dava açtı Altay Spor Kulübü Başkanı Aslan Savaşan ile birlikte avukat Cihangir Marmara  İzmir  Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. 

Yapılan incelemelerde 2013-2014 sezonunda bu statta maçlar oynanırken, kamuoyundan gizlenen incelemeler yaptırıldığının ortaya çıktığını savunan Avukat Cihangir Marmara, "Meselenin kökenine bakıldığında, 2012 yılında da stadın TOKİ'ye devri ve buraya AVM yapımı gündeme gelmiş, izmirlinin ortak tepkisiyle proje rafa kaldırılmıştı. Alınan bu yeni kararla yine izmir kamuoyunun tepkisi test edilmektedir. Daha önce sonuçları alındığı halde dayanıklılık test sonuçlarının tam 2014-2015 sezonun başlayacağı hafta açıklanmış olması da zamanlama açısından manidardır" dedi. Altay'm kiracılığı kapsamında stada yaptığı yatırımlar, iyileştirme ve tadilat işlemlerinin, stadın kapanması sebebiyle kiracılık haklarına dayalı olarak maddi zararlarının oluştuğunu ileri süren Marmara, "Bu zararlar nedeniyle ve reklam ve kira gelinlerinin tespiti için de mahkemeye başvurduk" ifadelerini kullandı. 

Pekdaş da davanın yanında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, stat konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu, "izmir'in geçmişin izlerini yaşatması, kimliğini devam ettirmesi, tarihini koruması gerekir. Alsancak Stadı da bizim kimliğimizin, geçmişimizin bir parçasıdır" diyen Pekdaş, "Geçmişimizi unutturdukları zaman bizim geleceğimiz de olmayacak. 

Bu şehrin spor tarihi önemlidir, izmir'den çıkmış önemli sporcular, Türkiye'de izler bıraktı. Bu şehrin bu spor kimliğine sahip çıkması lazım. Spor önemli bir örgütlenme biçimidir. Şehir dışına atılan spor tesisleriye bizi birbirimizdan uzaklaştırıp, örgütlülüğümüzü yok etmek istiyorlar" dedi. 

Önemli turnuva Alsancak'ta Birkaç yıl önce Alsancak Stadı'nın yıkılıp yerine AVM yapılacağından söz edildiğine dikkat çeken Pekdaş, buna itiraz ettiklerini söyledi. Pekdaş, "Altay başta olmak üzere spor kulüplerimizin ve Alsancak Derneği'niıı yaptığı mücadelenin arkasındayız. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenleyeceğimiz Cumhuriyet Kupası futbol turnuvası kupa törenini de Alsancak Stadı'nda yapmak istiyoruz" ifadeleriyle sözlerini noktaladı.


Yenigün


Geri Dön