03 / 05 / 2024

Bakan Bayraktar açıkladı! Altın üretiminde yıllık hedef 100 ton!

Bakan Bayraktar açıkladı! Altın üretiminde yıllık hedef 100 ton!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin altın üretiminin senelik 100 tona ulaşmasının hedeflendiğini açıkladı.



Türkiye'de ilk altın üretimi 2003 senesine başlarken, bugüne kadar toplamda 453 ton altın üretildiği kaydedildi. 2022'deki üretim ise 31 ton olarak kayıtlara geçti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İzmir'deki Bergama Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek sanayiciler ile görüştü.

Türkiye'nin altından kömüre birçok alanda bereketli topraklar üzerinde olduğunu fakat ülke ekonomisinin özellikle enerji ithalatı yönüyle cari açık verdiğini dile getiren Bayraktar, 2022 yılında enerji ithalatı miktarının yaklaşık olarak 96,5 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Bakan Bayraktar açıkladı! Altın üretiminde yıllık hedef 100 ton!

ALTIN ÜRETİMİNDE HEDEFLEDİĞİMİZ ORAN 100 TON 

dunya.com'da yer alan habere göre; Türkiye'nin en fazla yoğun altın ithalatı yapan bir ülke olduğunu ve altın madenciliğindeki potansiyelin de daha iyi kullanılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti: "Bizlerin altın üretimimizi mutlaka senelik  en az 100 tonlara kadar çıkarmamız gerekiyor önümüzdeki 5 yıl içinde. Bunu yapabilmek için elbette ki insandan, insan sağlığından vazgeçmeden ve bunu önceleyerek, çevreyi önceleyerek yatırımları yapmamız lazım. Özellikle madencilik sektöründe çalışan arkadaşlarımızdan bunu tekrar istirham ediyorum bu toplantı vesilesiyle. Buna göre, iş sağlığı ve güvenliğinden asla ödün vermeden ve kimseyi asla riske etmeden, mutlaka işletmelerimizi doğru bir şekilde işleteceğiz. Bu süreçte çok yakın bir zamanda maalesef bir kaza yaşadık biliyorsunuz Erzincan İliç'te. Dolayısı ile asla bunları istemiyoruz. Biz bu anlamda denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız ama esas iş sizlere düşüyor. İşletme sahiplerine, işletmecilere, orada çalışanlara düşüyor. Dolayısıyla güvenli madencilik, çevreyle uyumlu madencilik diyoruz. Öte yandan, bu anlamda da ülkemiz maden açısından da dünyanın en zengin ülkelerinden birisidir." diye konuştu. 

Altına, dolara, Euro'ya ve borsaya yatırım yapanlar hemen bakın! Tek tek açıklandı, çakılan da var tırmanan da!

Elinde gram, çeyrek, tam altını olan hemen baksın! Gram altın fiyatlarında deprem! 16 Mart 2024 altın fiyatları kaç TL?

Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar hangileri! Altın rekor kırdı!

Gram altın için son dakika uyarısı geldi! İslam Memiş çok dikkatli olun diyerek, 20 Mart'tan sonrasını işaret etti!

Dolar alacaklar dikkat! Fitch’in yıl sonu dolar tahmini şok etti!


Geri Dön