30 / 04 / 2024

Bakan Bayraktar açıkladı! Doğalgaza zam gelecek mi? 

Bakan Bayraktar açıkladı! Doğalgaza zam gelecek mi? 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Bayraktar'ın açıklaması ve haberin detayları...



Türkiye'deki petrol üretimi ile ilgili Bayraktar şunları kaydetti. 2016 senesinde Türkiye Petrolleri'nin toplam petrol üretimi günlük 35 bin varıldığı belirttildi. Bugün, o günkü üretim rakamını ikiye katlayacak değere ulaştığı belirtildi.

Bu senenin sonunda hedef 100 bin varil. Bir taraftan üretim çalışmalarına devam ediyoruz diyerek bir yanda keşif çalışması yapıyoruz, d,ye belirtti.

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Bakan Bayraktar; "Bunun üzerine beton dökülüp kapatılan kuyulara sondaj yaptığımızda farklı netice aldığımız sahalarda oldu. Batman'da ve Adıyaman'da petrol üretiyoruz. Bu 100 bin varil üretildiğinde 2024'te 175 ile 200 bin varile gelmek demek. Bu da şu demek, Türkiye ihtiyacının yüzde 20'sini burada üretiyor demek. 90-100 kuyu açıldığında bu rakama geleceğiz." dedi. 

DOĞALGAZA ZAM AÇIKLAMASI

Doğalgaz zammı ile ilgili de Bakan Bayraktar, "Şu anda doğalgazda gözüken herhangi bir zam yok. Bu kış bir zam planlamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar açıkladı! Doğalgaza zam gelecek mi? 

KARADENİZ GAZI HAKKINDA 

Karadeniz'deki doğalgaz arama çalışmalarıyla ilgili Bakan Bayraktar, "Deniz tabından sonra 2500 metreye kadar sondaj yapıyoruz. Gazı buradan çıkarıyoruz ve karaya taşıyoruz. Keşif zorlu bir süreçti ama üretime geçmek daha zor bir süreç. O sahada gaz üretmeye başladık. Gaz evde kullanılıyor. İlk etapta 10 milyon metreküp hedefimiz var. Şu an günlük 2,2 milyon metreküp yapıyoruz. İlk fazda hedefimiz bu. İkinci fazda 40 milyon metreküpe çıkaracağız. 40 milyona çıktığımız zaman 15 milyon hanenin gazını karşılamış olacağız" dedi.

DOĞALGAZ TAKSİTLİ ÖDEME NASIL YAPILIR?

Yüksek gelen doğalgaz faturasını peşin ödemekte zorluk yaşayan ve taksitli ödeme yaparak kolaylık arayan kişilere yönelik yeni bir düzenleme sunuldu. Buna göre, düzenlenen yeni kampanya kapsamında doğalgaz faturasını altı  taksitle ödeme imkanı sunuldu. İGDAŞ tarafından yapılan açıklamada milyonlarca doğalgaz abonesine faturalarını tek seferde ödeme yerine 6 aya kadar vadelendirme olanağı sunulacağı kaydedildi.

Öre yandan yapılan açıklamada "İstanbullulara 7/24 kesintisiz, güvenli gaz arzı sağlayan ve konforlu bir yaşam imkanı sunan İGDAŞ, soğuk havalarla birlikte yükselen ısınma giderlerine, ödeme kolaylığı sağlamak için abone faturalarına kredi kartı ile “vade farksız” taksit kampanyası başlattığı kaydedildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İGDAŞ, doğal gaz fatura ödemelerinde uygulayacağı kredi kartı ile vade farksız taksit kampanyasını sürdürebilmek adına Akbank, Denizbank, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Kuveyt Türk, QNB Finansbank, Türkiye Finans, Vakıfbank, Alternatifbank, ICBC Bank, TEB, ING, Ziraat Bankası, Odeabank ve Yapı Kredi Bankaları ile anlaştı" denilerek anlaşmalı bankalar kaydedildi.

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

İGDAŞ açıkladı! Doğlagaz faturası ödemeleri ile ilgili kolaylık...

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön