13 / 05 / 2024

Bakan Bilgin açıkladı! Emeklilikte yaşa takılanlar için EYT yaş sınırı, şartı olacak mı?

Bakan Bilgin açıkladı! Emeklilikte yaşa takılanlar için EYT yaş sınırı, şartı olacak mı?

"EYT yaş sınırı, şartı olacak mı?" sorusu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasıyla netleşiyor.



EKONOMİ YÖNETİMİ VE AK PARTİ KURMAYLARI KÜLLİYE'DE EYT'Yİ MASAYA YATIRDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin düzenleme ile ilgili son toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katıldı.

EYT'DE YAŞ ŞARTI, SINIRI OLACAK MI?

Bakan Bilgin'in teknik konularda, Bakan Nebati'nin ise bütçe konusunda verilerini paylaştığı toplantı da emeklilikte yaşa takılanlar için geniş kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. EYT yasası için yapılan bu toplantıda yeniden yaş şartı gündeme geldi. Kadınlarda 48 erkeklerde ise 50 yaş şartı konuşulan yaş aralıkları oldu.

EYT'DE SON SÖZ BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN

Bakan Bilgin açıkladı! Emeklilikte yaşa takılanlar için EYT yaş sınırı, şartı olacak mı?

EYT düzenlemesi konusunda son sözü Başkan Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Çalışmanın Aralık ayı içerisinde veya yeni yılın ilk ayında Meclis'e sunulması bekleniyor. Düzenlemeden 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olup emeklilik için gerekli çalışma yılı ve prim gün sayısını dolduranlar faydalanacak.

EYT YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

2022 yılının ikinci yarısında çalışmaları hızlanan EYT düzenlemesinin Aralık ayında veya Ocak ayı başında Meclis'e gelmesi bekleniyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 8 Aralık 2022 tarihinde saat 22.29'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.63 Türk Lirası, euro 19,39 Türk Lirası, altının gramı ise bin 68 Türk Lirası değerinde.

Asgari ücret beklentisi belli oldu! Bakanlık resmen açıkladı!

İslam Memiş, 'Hayırlı olsun' diyerek duyurdu! Beklenen gün geldi!

EYT'lilere ilişkin son toplantı yapıldı! İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön