16 / 05 / 2024

Bakan Derya Yanık açıkladı! Notlarını gösterene 13.604 TL destek verilecek!

Bakan Derya Yanık açıkladı! Notlarını gösterene 13.604 TL destek verilecek!

Başarılı öğrencilerimize teşvik ödemeleri yapılacak! Başarı Teşvik Programı kapsamında, 5, 6, 7, 8. sınıf ile lise ve üniversite öğrencilerine ödemeler yapılacak. Bakan Derya Yanık, program hakkında detaylı bilgi vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını destekledi.



Bakan Derya Yanık açıkladı! Notlarını gösterene 13.604 TL destek verilecek!

Destek ödemlerinden kimler yararlanabilecek?

"Sosyal Yardımlardan Faydalanan Çocuklarımız ve Gençlerimize Eğitim-Meslek Edindirme- Kültür-Spor Başarı Teşvik Programı" adı altında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni bir teşvik programı hayata geçirilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, programın detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Program kapsamında, en az 4 yıl örgün eğitim veren üniversitelerde okuyan yoksul ailelerin çocuklarına eğitim süresi boyunca aylık 300 lira destek ödemesi yapılacak. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim veren yükseköğretim kurumlarını kazanan öğrencilere de aylık 100 lira destek ödemesi yapılacak.

Meslek liselerinden mezun olan öğrencilere ve lise sonrası meslek edindirme kurslarına katılan gençlere de asgari ücrete orantılı olarak destek verilecek. Bu gençlerin sınava girerek işe girebilmeleri veya bilim, spor ve sanat yarışmalarına katılabilmeleri için ihtiyaç duydukları tüm giderler de program kapsamında karşılanacak.

Bu teşvik programı, yoksul ailelerin çocuklarına daha iyi bir gelecek sunmak için atılan önemli bir adımdır. Bu sayede, eğitim ve meslek edinme fırsatlarına erişimleri artacak ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacaklar.

Destekler yağmur gibi yağıyor! Aylığınıza yüzde 20 artış olabilir

KYK ve özel yurtta kalanlar çabucak bir baksın! Aylık ücretlerde şok eden karar! Öğrencilerin feleği şaştı!

YKS ve LGS erteleniyor mu? MEB’den son dakika açıklaması!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön