29 / 04 / 2024

Bakan Derya Yanık açıkladı! Notlarını gösterene 13.604 TL destek verilecek!

Bakan Derya Yanık açıkladı! Notlarını gösterene 13.604 TL destek verilecek!

Başarılı öğrencilerimize teşvik ödemeleri yapılacak! Başarı Teşvik Programı kapsamında, 5, 6, 7, 8. sınıf ile lise ve üniversite öğrencilerine ödemeler yapılacak. Bakan Derya Yanık, program hakkında detaylı bilgi vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını destekledi.



İlköğretim okullarında Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğrenciler, puanlarına göre teşvik alabilecekler. LGS-YKS'de öğrenim gören öğrenciler ise YÖK'e bağlı üniversitelerin puan ortalamalarına göre ödeme alabilecekler. Eğitim alarak öğrenim gören öğrenciler de destek ödemelerinden yararlanabilecekler. Destek ödemeleri için başvuru nasıl yapılacağı merak ediliyor. Daha fazla bilgi için haberimizi okuyabilirsiniz.

Bakan Derya Yanık açıkladı! Notlarını gösterene 13.604 TL destek verilecek!

Destek ödemeleri için ayrılan bütçe

Aile Bakanı Derya Yanık, öğrencilere verilecek olan başarı destek ödemesi programını duyurdu. Bu program kapsamında, ihtiyaç sahibi öğrencilere ve koruma altındaki başarılı öğrencilere olmak üzere toplamda 9 farklı kategoride yardımlar ödenecek. Öğrencilere yılda 2 kez olmak üzere azami net asgari ücretin %60'ı ve toplamda 4 kez olmak üzere 3 aylık net asgari ücret tutarında ödemeler yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu programa özel olarak 1,5 milyar Türk lirası ayrıldığını belirtti ve "Öğrencilerimize ülkenin yanlarında olduğunu hissettirecek bir başarı bursu veriyoruz" dedi. Başvuru yapabilecek öğrenciler, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencileri ile yükseköğretim öğrencileri olacak. Başvuru koşulları ise, sosyal yardım alma hakkına sahip ailelere mensup olmak ve öğrenim gördükleri dönemde devam etmek şeklinde belirlendi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön