Ekonomi

Bakan Işıkhan açıkladı! Çalışan annelere 11 Bin 339 TL destek verilecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çalışan annelere yönelik destek programını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Çalışma hayatının her kademesinde kadınları desteklemeye devam ediyoruz." dedi.

Bakan Işıkhan "Çalışma hayatının her kademesinde kadınları desteklemeye devam etmekteyiz. Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığı ile; çocuk bakım sorumlulukları nedeni ile istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlamaktayırz. Projemizin ikinci dönemine başvurular bugün itibarı ile başlıyor.


Gerçekleşecek olan proje kapsamında; Ankara, İstanbul ve İzmir'de, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacak. Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedeflediğimiz projeden toplam 7 bin kadın yararlanacak.

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvuruları aşağıdaki link aracılığı ile e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz."

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ara zam ve emekli Temmuz zammı için net cevap! 

Bakan Işıkhan'dan son dakika açıklaması! Asgari ücrete zam yapılacak mı? 

Bakan Işıkhan açıkladı! Deprem bölgesine istihdam destekleri sürüyor...