09 / 05 / 2024

Bakan Işıkhan'dan son dakika açıklaması! Asgari ücrete zam yapılacak mı? 

Bakan Işıkhan'dan son dakika açıklaması! Asgari ücrete zam yapılacak mı? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir canlı yayında asgari ücrete ara artış yapılıp yapılmayacağı sorularını cevapladı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağını ifade ederek "Asgari ücretin ne olduğu nasıl belirlendiği belli bir durum. Temmuzda artış yapılmayacak bu belli şartlar altında gerçekleşti" diye konuştu.

Emekli maaşlarına zam gündeminin yanı sıra asgari ücrete de artış yapılıp yapılmayacağını gündemde tartışılan başlıklardan biri olmaya da devam ediyor. Milyonlarca çalışanın merak ettiğini "asgari ücrete ara zam var mı" sorusu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan yeni açıklama yapıldı.

Bakan Işıkhan, katıldığı HaberGlobal canlı yayınında asgari ücrete ilişkin soruya yanıt verdi. Bakan Işıkhan, "Temmuzda artış yapılmayacak bu belli şartlar altında gerçekleşti" ifadelerini kaydetti. Bakan Işıkhan yaptığı açıklama kapsamında; "Çalışanlarımızın emeğini sürekli seçim malzemesi olarak diri tutanlar art niyetli. Asgari ücretin ne olduğu nasıl belirlendiği belli. Biz bakanlık olarak işçi ve işveren tarafını masa üzerinde bir araya getirerek belirlenmesinde rol alan kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacak bu belli şartlar altında gerçekleşti. Ekonomi bir denge işidir. Dengenin dışında bir artış yapılsa market ve mağazalarda etiket değişiyor. Bu da enflasyonun artmasına neden oluyor. Biz kalıcı refahın derdindeyiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan dan son dakika açıklaması! Asgari ücrete zam yapılacak mı? 

ASGARİ ÜCRETE ZAM BEKLENİYOR

Özellikle halk arasında, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi asgari ücrete ikinci bir zamın gelebileceği yönünde spekülasyonlar  bulunuyor.  Fakat, resmi ağızdan yapılan açıklamalar, bu yönde bir beklentinin gerçekçi olmadığını kanıtlar nitelikte. İşçi ve işveren kesimlerinin bu konudaki beklentileri ve endişeleri ise sürüyor. Öte yandan , her ne kadar zammın gelmeyeceği netliği kazansa da  ikinci bir zamın da olup olmayacağına dair belirsizlik de  halk arasında devam etmektedir. Bu nedenle, önümüzdeki günlerde yapılacak olan açıklamalar yakından takip edilecek. 

Emekli bayram ikramiyeleri Meclis'te: 3 bin TL değil, asgari ücret seviyesinde olacak!

Asgari ücrette yılda 4 güncelleme! Son dakika açıklaması: Asgari ücret net 2024! 

Asgari ücret zammında son dakika! Bakan Işıkhan şimdi açıkladı! Asgari ücrete Temmuz 2024'te zam var mı? 

Açlık sınırı ile asgari ücret farkı 356 TL oldu! Son dakika: Açlık sınırı 16 bin 646 TL, yoksulluk sınırı 57 bin 578 TL!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön