13 / 05 / 2024

Bakan Kirişci: Depremzedeleri kalıcı konutlarında ziyaret edeceğiz!

Bakan Kirişci: Depremzedeleri kalıcı konutlarında ziyaret edeceğiz!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, deprem bölgesindeki kalıcı konutların bir kısmının yıl sonunu bulmadan teslim edileceğini belirterek buralara ziyaret gerçekleştireceklerini belirtti.



İnşası başlayan konutların rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bunan Kirişçi, 30 bin 675 konut ve 7 bin 851 köy evi ki bu da oldukça iyi bir rakam  olduğunu söyledi.

Yapı çalışmalarında ahırlarında olduğuna dikkat çeken Kirişçi, "Bizim çünkü hayvansal üretimimizle ilgili ahırlara da ihtiyacımız var. 1359 tane de ahır inşası gerçekleştirilecek. 142 de küçük sanayi sitesi yapıldı ve yapılıyor." diye bilgi verdi.

Aradan geçen 3,5 aylık bir zaman sonrasında gelinen noktada yaraların ne kadar da hızlı sarıldığını gözlemlediklerini söyleyen Kirişçi, "İnşallah yılın sonunu bulmadan vatandaşlarımızı burada kalıcı konutlarında ziyaret edeceğiz, onların kahvelerini içeceğiz. Onlara hayırlı olsun dileklerimizi sunacağız" diye belirtti.

Bakan Kirişci: Depremzedeleri kalıcı konutlarında ziyaret edeceğiz!

Kirişçi Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye böyle güçlü bir ülke. Türkiye bu konularda kabiliyeti, potansiyeli ve her türlü iş yapabilme yeteneği en üst düzeyde olan bir ülke" diye kaydetti.

Deprem bölgesinde ilk etapta yapımına başlanan köy evlerinin teslim sürecinin sürdüğünü anımsatan Kirişci, tarımsal üretimin herhangi bir şekilde aksamasını ve problem yaşanmasını istemediklerini sözlerine ekledi.

Bakan Nebati müjdeyi verdi! Memur maaş zammı emeklilere de yansıyacak!

O ilde arsa ve arazi satılıyor! Gayrimenkul sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! 


Geri Dön