28 / 04 / 2024

Bakan Kirişci: Depremzedeleri kalıcı konutlarında ziyaret edeceğiz!

Bakan Kirişci: Depremzedeleri kalıcı konutlarında ziyaret edeceğiz!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, deprem bölgesindeki kalıcı konutların bir kısmının yıl sonunu bulmadan teslim edileceğini belirterek buralara ziyaret gerçekleştireceklerini belirtti.



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta 30 bin 675 konutun inşasına başlandığını ifade ederek, yıl sonunu bulmadan vatandaşları kalıcı konutlarında ziyaret etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, TOKİ tarafından afetzedeler için 3 bin 628 konutun yükseldiği Elbistan ilçesinin Karaelbistan bölgesinde incelemeler yaptı.

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Kirişci, depremlerde ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara ise acil şifalar dileğinde bulundu.

Bakan Kirişci: Depremzedeleri kalıcı konutlarında ziyaret edeceğiz!

Türkiye'de inşaat sektörü ve müteahhitlik hizmetlerinin belirli bir noktaya geldiğine vurgu yapan Kirişci, depremin üzerinden 3,5 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen deprem konutlarının hızla inşa edildiğine dikkat çekti.

Kirişci, deprem bölgesinde 456 bin 770 konut yükseleceği bunun 72 bin 757'sinin Kahramanmaraş'ta inşa edileceğini belirtti. İşte Bakan Kirişci'nin deprem konutlarına ilişkin değerlendirmeleri...


Geri Dön