14 / 05 / 2024

Bakan Kurum kentsel dönüşüm için tarih verdi! Rakamı açıkladı! 

Bakan Kurum kentsel dönüşüm için tarih verdi! Rakamı açıkladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim İlk İş yerim Projesi'nden sonra konut fiyatlarının düştüğümü belirtti. Kurum, 81 ilde dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek "2028 yılına kadar 500 bin sağlam ve güvenli konut kazandıracağız" dedi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim İlk İş yerim Projesi'nden sonra konut fiyatlarının düştüğümü belirtti. Bakan Kurum "Biz Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini bu yüzden yapıyoruz. Konut fiyatları projemizle birlikte durdu, aşağı gelmeye başladı. Bu projelerimizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Amacımız, 2035 yılına kadar bu anlamda dönüşüme girmemiş alan kalsın istemiyoruz" diye kaydetti.

Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından Kentsel Dönüşüm Sempozyumu gerçekleştirildi. Dünyada ve Türkiye'deki şehircilik çalışmalarının ve akıllı şehir konseptinin konuşulduğu sempozyuma Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katılım sağladı. Sempozyumda konuşan Bakan Kurum, kentsel dönüşümün siyaset üstü bir durum olduğunu ifade etti.

Bakan Kurum kentsel dönüşüm için tarih verdi! Rakamı açıkladı! 

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA 3 MİLYON KONUT DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Türkiye'de kentsel dönüşüm tarihinin çok eskiye gitmediğini aktaran Bakan Kurum, "Özellikle son 20 yılda dönüştürdüğümüz riskli yapılar ve alanlar, ürettiğimiz sosyal konutlar ve etkin bir şekilde yürüttüğümüz yapı denetim sistemimizle birlikte ülkemizde güvenli yaşam alanları sağlamak için epeyce bir yol kat ettik. Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzun dönüşümünü sağladık" açıklamasını yaptı.


Geri Dön