25 / 08 / 2024

Bakan Kurum kentsel dönüşüm için tarih verdi! Rakamı açıkladı! 

Bakan Kurum kentsel dönüşüm için tarih verdi! Rakamı açıkladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim İlk İş yerim Projesi'nden sonra konut fiyatlarının düştüğümü belirtti. Kurum, 81 ilde dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek "2028 yılına kadar 500 bin sağlam ve güvenli konut kazandıracağız" dedi.



2028 YILINA KADAR 500 BİN SAĞLAM KONUT YAPILACAK!

Bakan Kurum, 81 ilde dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak, "Şu an halihazırda sahada 250 bin konutun dönüşüm çalışmaları devam etmektedir" dedi. Sözlerine devam eden Bakan Kurum "İlan ettiğimiz sosyal konut kampanyamızla da ülkemize 2028 yılına kadar 500 bin sağlam ve güvenli konutumuzu kazandıracağız" diye belirtti.

39 İLÇEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bakan Kurum kentsel dönüşüm için tarih verdi! Rakamı açıkladı! 

Kentsel dönüşümün ihmale gelmeyeceğine dikkat çeken Bakan Kurum, "Deprem dönüşümü fikir ve güç birliğinin yanında, vatandaşımızın da rızasıyla çözülebilir. Rızası olmadan bu süreci yapamıyorsunuz" dedi ve şu ifadelerle devam etti: "Daha 3-4 gün önce Beykoz Tokatköy'de, Beyoğlu Okmeydanı'nda dönüşüm sürecini başlattık. Bugün medeniyetimizin göz bebeği İstanbul'un 39 ilçesinde, kentsel dönüşüm çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Fikirtepe'de, Güngören Tozkoparan'da, Esenler'de, Kağıthane'de, İstanbul'un tamamında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini teminat altına alacak deprem dönüşümü gerçekleştiriyoruz."

"Bugün maalesef, deprem dönüşümünü siyaset üstü bir konu olarak görüyorum denip, bütçelerde depreme ayrılan payın azaltılmasını, hele hele dönüşüm sürecinin tıkanması için her türlü girişimde bulunulmasını üzülerek takip ediyoruz" açıklamasında bulunan Kurum, bu durumun siyaset üstü görülmesinin gerektiğine, insana karşı sorumluluk duygusu taşıyan herkesin ivedilikle meselenin aciliyetinin farkına varmasının gerektiğine vurgu yaptı. 

Aksi bir duurmda en büyük zararı İstanul'un göreceğine vurgu yapan Kurum, İstanbul'daki bir depremde tüm Türkiye ve ekonominin etkileneceğine dikkat çekerek, "Binlerce kardeşimizi yitireceğimiz bir depremi bekliyoruz. Hiçbir konutu dönüştürme adına bir irade ortaya koyamadılar" şeklinde konuştu. 

2035'E KADAR DÖNÜŞÜME GİRMEYEN ALAN KALMAYACAK

Deprem afetlerindeki dönüşümle her bölgeye hızlı şekilde müdahalede bulunduklarına, millet bahçelerinin de şehircilik ve dönüşüm başarısı olduğuna dikkat çeken Bakan Murat Kurum, kentsel dönüşümle şehirlere, Türkiye'ye ve millete kazandırdıklarını açıkladı. "Şehirlerimizde meydana gelen çarpık yapılaşmayı ve gecekondulaşmayı ortadan kaldırıyoruz. Planladığımız yeni yerleşim alanlarıyla, nüfusun yoğunlaştığı alanları da rahatlatıyoruz" ifadelerini kullanan Murat Kurum, bugün Esenler'de dünyanın en büyük akıllı şehrinin kurulduğunu belirtti. 2 bin konutun dönüşümünün tamamlandığını dile getiren Kurum, "Kanal İstanbul'da kuracağımız yeni şehir konsepti, kentsel dönüşümün ve planlı şehirleşmenin en güzel ve en başarılı örnekleridir" şeklinde konuştu. 

"Ürettiğimiz tüm konutları en uygun ödeme koşullarıyla yapıp vatandaşlarımıza teslim ediyoruz" diyen Bakan Kurum, dönüştürülen her bir konut ve iş yerinin vatandaşa finansal destek sağladığını belirterek sosyal devlet anlayışını güçlendirdiklerinin altını çizdi.

Bakan Kurum kentsel dönüşüm için tarih verdi! Rakamı açıkladı! 

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile sosyal devlet anlayışını rafa kaldırdığını dile getiren Kurum, "Biz Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini bu yüzden yapıyoruz. Konut fiyatları projemizle birlikte durdu, aşağı gelmeye başladı" açıklamasında bulundu ve bu süreçte hem alt gelirlilere hem orta gelirlilere destek olmayı sürdüreceklerini dile getirdi. 

"İlk etapta 250 bin sosyal konutumuzu yaptık. 1 milyon sosyal konut amaçlı arsamızın tahsisini yaptık. 50 bin iş yeri projemizin ilk etabı olan 10 bin iş yerimizi gençlerimize sunduk" şeklinde konuşan Bakan Kurum, en büyük başvurunun gençlerden geldiğini vurgulayarak 2 milyonun üzerinde olduğunu aktardı. 

Kurum, bu projelerin kararlı bir şekilde sürdürüleceğine, amacın 2035'e kadar dönüşüme girmemiş alanın kalmaması olduğuna dikkat çekti. 

"Muhteşem Türk şehirleri diye, medeniyetimizin bize tarif ettiği şehircilik modelini uygulayacağız" ifadelerini kullanan Bakan Kurum, medeniyetin tarif ettiği şehirciliği ve mimariyi günün ihtiyaçlarına göre revize edeceklerini, bu şekilde konut yerleşimlerini yapmak istediklerini dile getirdi.

Bakan Kirişci'den un fiyatı açıklaması! Un fiyatları zamlanacak mı? İşte 8 Kasım 2022 fiyat listesi

Emekliler müjde! Promosyon yarışına PTT'de katıldı! PTT emekli promosyonu ne kadar?

1250 TL hesaplara o gün yatacak! Aile desteği ödemelerinin tarihi açıklandı! 


Geri Dön