04 / 05 / 2024

Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması! İstanbul'da 90 bin konutun dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması! İstanbul'da 90 bin konutun dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Bakan Kurum, "İstanbul'daki tüm mahallelerimizde dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Hedefimiz, 90 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirmek ve İstanbul'u doğal afetlere karşı daha dayanıklı hale getirmek. İlerleyen dönemlerde ise toplamda 1,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlayacağız." ş



Bakan Kurum, afet durumunda devletin ve milletin el ele vererek tüm yaraları sardığını belirterek, çalışmaların seferberlik ruhuyla yürütüldüğünü vurguladı. Hayatın normale dönmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Bakan Kurum, Elazığ'daki afetzedelerle bir araya geldiklerini ve 650 bin konut inşa edeceklerini söyledi. Bunların 319 bininin temelini 2 ay içinde atacaklarını ve bir yıl içinde tamamlayacaklarını belirtti. Devlet ve milletin birlikte çalışarak afetin üstesinden geleceklerini vurgulayan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde verilen sözleri tutacaklarını ifade etti. 54 günde 65 bin konutun temelinin atıldığına dikkat çeken Kurum, afet konutlarının da liderleri Erdoğan tarafından garanti altına alındığını belirtti. Konutların Bağcılar'ın siluetine uygun olarak yapıldığını ve yeşil alanlarla donatıldığını vurgulayan Kurum, çalışmalarının Bağcılarlı vatandaşların daha huzurlu bir yaşam sürmelerine yönelik olduğunu söyledi.

Bakan Kurum, Ece ve Demircan sitelerindeki vatandaşların onayı alınarak önümüzdeki hafta dönüşüm sürecinin başlatılacağını açıkladı. Sağlam, güvenli ve afete dayanıklı evlerin her yerde olmasını arzuladıklarını belirten Kurum, İstanbul'u da güvenli hale getirmek için Esenler'de bakanlık tarafından belediye ile birlikte 60 bin konutluk bir kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerine dikkat çekti ve bu proje kapsamında 2 bin konutun anahtarlarının vatandaşlara teslim edildiğini ifade etti.

"İstanbul'umuzu afetlere karşı dirençli hale getireceğiz"

Bakan Kurum, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde örnek kentsel dönüşüm projelerine imza attıklarını ve Üsküdar Çamlıca Camisi'nin eteklerinde de benzer bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Kurum, kentin siluetine uygun şekilde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdiklerini belirterek, "İnşallah İstanbul'umuzun 7 tepesinde, her mahallesinde 90 bin konutumuzun dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Kararlıyız, İstanbul'da acil olarak yenilenmesi gereken 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirecek ve İstanbul'umuzu afetlere karşı dirençli hale getireceğiz. İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. İstanbul'umuzu, bu kadim şehrin güzel insanlarını mutlu yarınlara hazırlayacağız." ifadelerini kullandı.

Altın düşecek mi, artacak mı? Uzmanı peş peşe açıkladı! Aklı olan hemen baksın, sonra pişman olmasın!
Dünyada en yüksek beşinci gıda enflasyonu Türkiye'de! TÜİK verilerine göre; bakın kimleri kimleri geride bırakmışız!
Ünlü ekonomist 2023 sonunda doların ne kadar olacağını açıkladı! Bunu duyan dövizciye ışınlanacak!

Geri Dön