29 / 04 / 2024

Bakan Nebati duyurdu! Yerli araçla ilgili flaş açıklama

Bakan Nebati duyurdu! Yerli araçla ilgili flaş açıklama

Kamuda lüks araç kullanımına yönelik muhalefetin eleştirilerini cevaplayan Bakan Nebati “Bakanlık olarak satın alma ve kiralamalar için kamu idarelerini; yerli menşeli, standart donanımlı ve düşük bütçeli taşıtlara yönlendirme yapıyoruz” ifadelerini kullandı.



YENİ VERGİ ARTIŞI YOK
Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; ek bütçe kapsamında kesinlikle yeni bir vergi artışı veya zam öngörmediklerini hatırlatan Nebati, şöyle konuştu: 
"2022 yılında yaptığımız gelir azaltıcı çok sayıda düzenlemeye rağmen ekonomik aktivitedeki güçlü seyir, firma kârlılıklarındaki yükseliş, millî gelirimizde meydana gelen artış gibi nedenlerle gelir beklentilerimiz bütçe tahminlerinin çok üzerinde gerçekleşmekte. Kümülatif gerçekleşmelerin güçlenerek devam edeceğini görüyoruz. Bütün bu verilerden hareketle de yıl sonu gelir tahminlerimizi yeniledik. 2021 yılında toplam vergi gelirlerinin yüzde 64'ü dolaylı vergilerden alınırken ek bütçenin dağılımında bu oran yüzde 60,4'e düşmektedir, dolaysız vergilerin payıysa 35,9'dan 39,6'ya çıkmakta. Ek bütçedeki gelir tahmininin yaklaşık yüzde 34'ünü dolaysız vergiler arasında olan kurumlar vergisi oluşturmakta."

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön