18 / 05 / 2024

Bakan Nebati’den ÖTV hakkında beklenen açıkla! Otomobilde ÖTV indirimi…

Bakan Nebati’den ÖTV hakkında beklenen açıkla! Otomobilde ÖTV indirimi…

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Yeni Yüzyıl İzmir İktisat Kongresi'nin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte sorulan o sorular!



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Yeni Yüzyıl İzmir İktisat Kongresi'nin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Nebati, gazetecilere enflasyon ve ÖTV gibi konular hakkında açıklamalarda bulundu.

“ENFLASYON DIŞINDA HEDEFLERİMİZİN İLERİSİNDEYİZ"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 Haziran ayında gerçekleşecek seçimlere karşın Türkiye'nin bütçe disiplininden asla taviz vermeyeceğini ve bütçe açığının milli gelire oranı için hedeflenen yüzde 3,4'ten daha iyi performans ile yılı kapatacaklarını dile getirdi.

Türkiye Ekonomi Modeli doğrultusunda bir yıllık performansa dair değerlendirmelerde bulunan Bakan Nebati, "Enflasyon haricinde hedeflerimizin ilerisindeyiz. Bizi tek yoran enflasyondur. Bu ay inşallah yıl sonundaki enflasyon hedefimiz olan yüzde 65 bandı ile yılı kapatmış olacağız" diye konuştu.

Enerji fiyatlarında yaşanan düşüşe vurgu yapan Bakan Nebati, "Konteyner maliyetlerinin normalleşmeye doğru gidiyor olması, beklentilerin kırılması ve döviz fiyatlarındaki oynaklığın en aza indiği bir ortamda enflasyon ile ilgili beklentimiz önümüzdeki sene hızlı bir şekilde aşağı yönlü bir seyir izlemesi" dedi.

KAYIT DIŞINA KARŞI SIKI ÖNLEMLER

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yılda ortalama olarak 200-250 bin civarında inceleme, denetim yapılırken bu yıl bir milyonu geçtiğini kaydetti. Kayıt dışıyla mücadele ile ilgili de konuşan Bakan Nebati, "Gelir İdaresi Başkanlığı'mızın yaklaşık 1,5 milyar liralık teknolojik altyapısını yenileyecek adımlar atıyoruz. Kayıt dışıyla hayatını idame ettiren tüm kesimlere sesleniyorum. Az vaktiniz kaldı. İlgili adımlarımızı atıyoruz" ifadelerini kullandı.

OTOMOTİVDE ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?

Otomotiv sektöründe Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) hakkında indirim beklentisi canlılığını korurken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomotivde şu aşamada bir ÖTV indiriminin gündemde değildir, bakanlık olarak da böyle bir çalışma yapmadıklarını duyurdu.

2023 dul ve yetim aylığı alanlara müjde! 2023 dul ve yetim aylığı ne kadar oldu?

12 kg mutfak tüpü ne kadar? Ev tüpüne zam geldi mi? İşte Aygaz, Milangaz, Mogaz 22 Aralık 2022 fiyat listesi

Akaryakıt piyasasını alt üst edecek karar! 2023’de geçerli olacak! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön