17 / 05 / 2024

Bakan Özhaseki açıkladı: Deprem konutlarının maliyeti 100 milyar dolar! 

Bakan Özhaseki açıkladı: Deprem konutlarının maliyeti 100 milyar dolar! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Günlük 1.500 liraya çalışacak işçi bulamadıklarını aktaran Özhaseki, deprem konutlarının maliyetinin 100 milyar dolar olduğunu açıkladı. 



6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem, 11 ilde büyük yıkıma neden oldu ve birçok ev yıkıldı ya da çok ağır hasar gördü. 

Depremlerin ardından afet bölgesindeki yeniden inşa çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Temmuz'da yapılan Kabine toplantısının ardından deprem konutları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Afet bölgesinde yaşayan vatandaşlar sık sık 'Deprem konutları ne zaman bitecek?' sorusunun yanıtını araştırıyor. 

Bakan Özhaseki açıkladı: Deprem konutlarının maliyeti 100 milyar dolar! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasında deprem bölgesindeki konutlar ile ilgili müjdeyi verdi. Erdoğan, "11 vilayetimizin tamamında ihya ve inşa çalışmaları devam ediyor. TOKİ'miz bölgenin yeniden inşa sürecinde öncü rol oynuyor" dedi ve binaların hızla yükseldiğini vurguladı. 

Ekim Kasım ayından itibaren yapımı biten konutların teslimlerine başlanacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız ilk 1 sene içerisinde 319 bin deprem konutunu teslim etmektir. Bölgede toplam 650  bin konut yapacağız" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Borsa İstanbul'da ilk hedef 7.500 seviyesi! Yatırımcılar bu detayları sakın gözden kaçırmayın!

Aile Destek ödemelerine okkalı zam ne zaman yapılacak? Süresi uzatılan 2023 yeni ay Aile Destek parası ne kadar oldu?

Konut fiyatları resmen uçtu! Amerika'da ev almak İstanbul’da ev almaktan daha kolay!


Geri Dön