17 / 05 / 2024

Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verilecek!

Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verilecek!

Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki konutların teslimi için çalışmaların hızlandırılacağını ve depreme dayanıklı konutlar için kentsel dönüşüme ağırlık verileceğini belirtti.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni dönemde önceliklerinin afet bölgesindeki çalışmalar olduğunu belirterek, bu bölgelerdeki konutları hızlıca vatandaşlara teslim edeceklerini kaydetti.

Toplantıda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Emlak Konut Genel Müdürlüğü ile Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü tarafından derlenen sunumları dinleyen Özhaseki, değerlendirmeelrde bulundu.

Özhaseki, toplantıda yaptığı konuşmada, önceliğin elbette afet bölgesindeki çalışmalar olduğunu ve bu bölgelerdeki konutları hızlıca vatandaşlara teslim edeceklerini söyledi. 

Yeni dönemde bütün mesai arkadaşları ile birlikte sadece deprem bölgesindeki illeri değil, tüm şehirlere değer katacak projeleri hayata geçireceklerini açıklayan Bakan Özhaseki, şehirleri depreme karşı daha dayanıklı hale getirmek için İstanbul öncelikli olacak şekilde ülkede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık vereceklerini kaydetti.

Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verilecek!

Mehmet Özhaseki kimdir? 

Mehmet Özhaseki, 1957 yılında Kayseri'de doğdu.
İlk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'ne girdi. Fakat siyasi olaylar ve öğrenci hareketleri nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalmış ve sonrasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başladı.

Hukuk eğitimini tamamladıktan sonra Kayseri Adliyesi'nde avukatlık stajını tamamladı ancak avukatlık yapmadı. 

Özhaseki, 1980'lerin sonrasında yaklaşık 10 yıl boyunca sosyal amaçlı vakıf ve derneklerin kuruluşunda görev aldı. 

27 Mart 1994'te yapılan yerel seçimlerde Melikgazi Belediye Başkanlığı'na seçildi. 1998 yılında yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi seçimleri sonucunda ise Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başladı.

1999 yerel seçimlerinde tekrar Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

2004 yerel seçimlerinde büyük bir oy oranıyla 3. kez Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.

2009 ve 2014 yerel seçimlerinde yine yüksek oy oranlarıyla Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Özhaseki, 2015 yılında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa ederek Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 25. Dönem Kayseri Milletvekili olarak görev yaptı.

2015 yılında AK Parti'nin büyük kongresi sonrasında parti yönetiminde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev aldı. 2015 ve 2019 genel seçimlerinde tekrar Kayseri Milletvekili olarak seçildi.

Gaziantep Nizip'teki kalıcı konutlar yükseliyor!

Kozyatağı ve Suadiye 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Keçiören Belediyesi'nden büyük fırsat: Tam 11 arsa satacak!


Geri Dön