28 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki, Malatya’daki depreme toplantıda yakalandı! İşte yaşananlar!

Bakan Özhaseki, Malatya’daki depreme toplantıda yakalandı! İşte yaşananlar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşanan 5,2 şiddetindeki depreme Adıyaman'da yakalandı. Bakan Özhaseki ve beraberindekiler, depremin ardından apar topar dışarı çıktı!



Malatya'nın Battalgazi ilçesi merkezinde saat 17.46'da 5,2 şiddetinde deprem oldu. Depremden sonra 17.49'da 4,7 ve 18.54'te ise 3,5 şiddetinde üçüncü bir sarsıntı daha meydana geldi.

Deprem çevre kentlerden de hissedildi. İnsanlar korku ve panikle kendilerini sokağa attı.

DEPREM ESNASINDA ADIYAMAN’DAYDI

Öte yandan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de deprem esnasında Adıyaman'daydı. Bakan Özhaseki, depreme Adıyaman Valiliğinde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısı esnasında yakalandı.

Bakan, depremin ardından çıktığı Adıyaman Valiliği önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Bakan Özhaseki, Malatya’daki depreme toplantıda yakalandı! İşte yaşananlar!

Deprem esnasında hızla dışarı çıktıklarını ifade eden Özhaseki, "2 saattir sürdürdüğümüz toplantının zaten sonuna yaklaşmıştık. Deprem olunca da hep birlikte dışarı çıkmayı daha uygun gördük. Biz devlet olarak depremin ilk gününden itibaren ne yapılması gerekiyorsa onları sırayla yapıyoruz. Şimdi de yapılması gereken kalıcı konut sağlıklı ve güvenli bir şekilde inşa edilmesi ve dışarıda kalan insanların bir an önce evlerine kavuşmalarıdır” dedi.

Bakan Özhaseki, Bakanlar Kurulu Toplantılarının ilk gündem maddesinin deprem ve deprem konutları olduğunun altını çizdi.

Bakan Özhaseki, Malatya’daki depreme toplantıda yakalandı! İşte yaşananlar!

Deprem bölgesindeki incelemelerini ve çalışmalarını sürdürdüklerini paylaşan Bakan Özhaseki, şöyle sürdürdü:

"Biz özellikle deprem bölgelerimizi bir bir gezip oradaki olanı biteni önümüzdeki günlerde bizim gerçekleştirdiğimiz planlamayı insanlara anlatmaya çalışıyoruz. Başladığımız inşaatları, ne zaman vereceğimizi, yerinde dönüşümle ilgili ne gibi bir yol haritası izleyeceğimizi bir bir de izah etmeye çalışıyoruz. Bugün de bu çerçevede hem şehir merkezinin yeniden inşa ve ihyası, meydanların yapılması ve ana cadde üzerinde özellikle Atatürk Bulvarında burada yapılacak inşaatların konumunda izlediğimiz gibi tüm kentin ileri gelenlerini, hem valimiz, belediye başkanlarımız, muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimiz o kentin söz sahibi olan her kim varsa, onları da davet ederek yaptığımız çalışmaları söylüyoruz. Ayrıca, onlardan gelecek şikayet varsa, istek varsa ya da tıkanan bir takım işler varsa bunları da dinlemeye çalışıyoruz."

Malatya ve Adıyaman'daki depremlerin ardından uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Artçılar 2-3 yıl sürecek’

Bakan Özhaseki’den o ile 40 bin konut müjdesi!

Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

Geri Dön